Tikkurilan kirkko naapuri­taloineen jatkoon EU:n arkkitehtuuri­kilpailussa

Vantaan Tikkurilan kirkko on rakennettu vanhan, puretun kirkon paikalle. Kuva: Kirkon kuvapankki / Suomen ilmakuva

Vantaalla sijaitseva Tikkurilan kirkko sekä siihen liittyvä asuin- ja liikerakennus Bethania ja opiskelijatalo on valittu jatkoon kilpailemaan EU:n Mies van der Rohe -arkkitehtuuripalkinnosta. Suomesta ehdolla oli kymmenen kohdetta, joista jatkoon pääsi kaksi. Toinen jatkoon päässeistä on Olympiastadionin peruskorjaus.

Kaikkiaan mukana on EU:n alueelta jäljellä vielä 40 kohdetta, jotka kisaavat huhtikuussa jaettavasta palkinnosta. Alkuvaiheessa ehdokaslistalla oli 532 kohdetta, joiden keskuudesta raati valitsi jatkoon päässeet. Ehdokkaisiin voi tutustua täällä.

Tunnetun saksalaissyntyisen arkkitehdin, Mies van der Rohen (1886–1969), mukaan nimetty palkinto myönnetään joka toinen vuosi korkeatasoiselle eurooppalaiselle nykyarkkitehtuurikohteelle. EU:n rahoittama palkinto nostaa esille arkkitehtuurin yhteiskunnallista ja kulttuurista vaikuttavuutta.

Tikkurilan kirkon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Oopeaa ja sen pääarkkitehtina toimi Anssi Lassila. Kirkko vihittiin käyttöön viime vuoden tammikuussa.

Tikkurilan kirkko voitti selkeytensä vuoksi Helsingin yliopiston Vuoden nimi -kilpailun vuonna 2020.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Tikkurilan kirkko naapuritaloineen jatkoon EU:n arkkitehtuurikilpailussa