Tiina Rautiainen valittiin toistamiseen kahden seurakunnan kirkkoherraksi

Tiina Rautiainen on valittu toistamiseen Kustavin ja Taivassalon itsenäisten seurakuntien yhteiseksi kirkkoherraksi. Valinta tehtiin ensimmäisen kerran kesäkuussa 2018, mutta siitä valitettiin muotovirheen vuoksi.

Valituksen syynä oli, että vaalia ei toimitettu Taivassalon kirkkovaltuustossa suljettuna lippuäänestyksenä, vaikka yksi valitsijoista sitä pyysi. Kokous päätyi kuitenkin ratkaisuun, että lippuäänestystä ei tarvita, koska ehdokkaita on vain yksi. Hallinto-oikeus kuitenkin katsoi, että pyyntöön olisi pitänyt suostua ja määräsi sen vuoksi vaalin toimittavaksi uudelleen.

Tiina Rautiainen, 60, valittiin Kustavin ja Taivassalon seurakuntien kirkkoherraksi uudelleen ennen joulua pidetyissä kirkkovaltuustojen kokouksissa.

Rautiainen on työskennellyt Kustavissa ja Taivassalossa kolme ja puoli vuotta muun muassa mallintaen kahden itsenäisen seurakunnan toimintakulttuuria tilanteessa, jossa monet työntekijät ovat jatkossa yhteisiä.

Vakka-Suomessa sijaitseva Kustavi on maamme pienin suomenkielinen seurakunta 700 jäsenellään. Taivassalossa on noin 1300 jäsentä. Kumpikaan seurakunta ei ole ollut halukas neuvottelemaan yhdistymisestä.

Kuva: Jyrki Rautiainen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.