"Tehtävänämme on välittää viestiä Jumalan rakkaudesta" – Heli Kinisjärvi aloittaa Ilomantsin kirkkoherrana

Kuva: Heli Kinisjärven kotialbumi.

Ilomantsin seurakunnan kirkkovaltuusto valitsi 1.3. Heli Kinisjärven Ilomantsin kirkkoherraksi. Kinisjärvi valittiin äänin 9-6 kahden hakijan joukosta.

Rääkkylän kappalaisena Kiteen seurakunnassa tällä hetkellä työskentelevä Kinisjärvi aloittaa virassa toukokuun alussa. Kinisjärvi on ehtinyt tehdä töitä kirkon eri aloilla jo pitkään. Hän on tehnyt peräti kolme kirkon ammattitutkintoa ja ehtinyt työskennellä niin nuorisotyönohjaajana, diakoniatyöntekijänä kuin pappinakin. Ilomantsi on aiemmin tullut Kinisjärvelle tutuksi muun muassa diakoniatyön kautta. Kinisjärvi kertoo, että kutsumus papintyöhön kirkastui hänen työskennellessään diakonina Ilomantsissa.

– Joku sanoi minulle niinä vuosina, että hae nyt opiskelemaan papiksi kun kerrat puhutkin niin kuin pappi! Vähän myöhemmin satuin kuuntelemaan auton radiosta Radio Deitä, jossa kerrottiin miten pohjoisessa kärsitään pian pappispulasta. Silloin ajattelin, että jos pääsen teologiseen, niin haluan papiksi!

Kinisjärvi ehti tehdä töitä pohjoisessakin, sillä hän toimi saamelaispastorina Enontekiöllä ennen siirtymistään Rääkkylään.

– Pidän edelleen joskus radiohartauksia pohjoissaamenkielellä.

Valinnastaan Ilomantsin kirkkoherraksi Kinisjärvi on onnellinen.

– Me asumme jo valmiiksi Ilomantsissa mieheni kanssa ja tunnen hyvin aluetta jo ennestään. Työkavereistakin iso osa on ennalta tuttuja!

Kinisjärvi kokee ilomantsilaisen luonteenlaadun iloiseksi ja innokkaaksi.

– Ihmisiin on täällä helppo saada yhteys.

Kinisjärvi ajattelee, että seurakunnan tärkein tehtävä on kertoa viestiä Jumalan rakkaudesta sanoin ja teoin.

– Viesti on välitettävä niin, että se tavoittaa mahdollisimman monia erilaisia ihmisiä.

Vapaa-ajallaan Kinisjärvi nauttii Ilomantsin kauniista ja puhtaasta luonnosta.

– Nautin onkimisesta, retkeilystä, marjastamisesta ja puutarhanhoidosta. Ilomantsi on täynnä loistavia mahdollisuuksia!

 

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!