Teatteri Kumbelta voi tilata näytelmän Bonhoefferista

Suomen Lähetysseuran kanssa yhteistyössä toimiva Teatteri Kumbe on tehnyt näytelmän Dietrich Bonhoefferista. Näytelmän voi tilata esimerkiksi seurakuntaan paikan päälle.

Teatteri Kumben esityksen Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan - näytelmä Dietrich Bonhoefferista on käsikirjoittanut muun muassa Salatut elämät -tv-sarjan käsikirjoittajatiimissä pitkään työskennellyt Nina Linnovaara.

Ohjauksesta vastaa näyttelijä, ohjaaja, Teatteri Kumben perustaja ja taiteellinen johtaja Antti Sevanto.

Näyttelemässä näyttelevät Linnovaara ja Sevanto. Kyseessä on tunnin näytelmä, joka vie katsojansa 1940-luvun Saksaan.

Sevanto kertoo Kotimaa24:lle, että näytelmän tilaaminen on maksullista.

– Näytelmän ensi-ilta on 27. tammikuuta. Tilauksia on tullut jo jonkin verran seurakunnista keväälle. Myös jotkut koulut ovat tilanneet näytelmää, he aikovat käyttää sitä etiikan opetuksessa, hän sanoo.

Toisen maailmansodan päättymisestä tuli huhtikuussa 2015 kuluneeksi seitsemänkymmentä vuotta. Vain muutama päivä ennen sodan päättymistä saksalainen pastori Dietrich Bonhoeffer hirtettiin Flossenbürgin keskitysleirillä.

Bonhoeffer tunnetaan kristillisen kirkon marttyyrina ja kriitikkona. Kun natsit nousivat Saksassa valtaan vuonna 1933, Bonhoefferista tuli yksi vastarintaliikkeen avainhenkilöistä.

Kun Bonhoeffer auttoi neljäätoista juutalaista pakenemaan Sveitsiin, hänet vangittiin. Hän oli pienellä panoksellaan mukana myös Hitleriä vastaan suunnatussa salamurhayrityksessä.

Näytelmä kertoo Bonhoefferin viimeisistä kuukausista vankeudessa.

Kuva: Jussi Häkkinen