Tänään on itsemurhan tehneiden läheisten päivä

Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistykset ja heidän yhteistyökumppaninsa järjestävät kynttilätapahtumia itsemurhan tehneiden muistolle sunnuntaina 18.11. Kynttilätapahtumien tarkoitus on kunnioittaa itsemurhan tehneiden muistoa ja tukea heidän läheisiään. Sunnuntaina vietetään nyt myös ensimmäistä kertaa itsemurhan tehneiden läheisten päivää.

Kynttilätapahtumia itsemurhan uhrien muistoksi on järjestetty jo 1990-luvun alusta.

Suomessa tehdään vuosittain lähes 1 000 itsemurhaa, jonka tehneitä jää suremaan yli 10 000 läheistä. Vaikean asian esiin nostaminen tilaisuuksien avulla on osaltaan ollut vaikuttamassa yhteiskunnalliseen ilmapiiriin ja siihen, että itsemurhasta puhutaan nykyään avoimemmin ja tukea vaikeaan elämäntilanteeseen on saatavissa paremmin.

Esimerkiksi Helsingissä Kynttilätapahtuma järjestetään ruotsinkielisen seurakunnan Johannes församlingin tiloissa. Oulussa puolestaan kokoontuu sunnuntai-iltana kynttiläkulkue kävelykatu Rotuaarille.

Mielenterveyden keskusliitto ry on mielenterveyspotilaiden, -kuntoutujien, kuntoutuneiden ja heidän läheistensä itsenäinen kansalaisjärjestö.

Mielenterveysviikkoa vietetään 19.–25.11.2012. Tämän vuoden teema on Voimaantuminen.

Lue myös: Suomeen saatava itsemurhien ehkäisyohjelma

Edellinen artikkeliSuomessa annetaan nykyään shamaanikoulutusta
Seuraava artikkeliHannu Asikainen valokuvasi Suomen kirkot

Ei näytettäviä viestejä