Tampereen tuomiokirkon konsertissa virsiä ja työväenlauluja – "Täysin palkein ja hyvässä sovussa"

Heinäkuun alussa Tampereen tuomiokirkossa kuullaan kahdesti Suojaavat siivet -niminen konsertti. Konserttia kuvaillaan Kirkon viestinnän tiedotteessa ainutlaatuiseksi ja ohjelmansa puolesta ristiriitaiseksi. Ohjelmistoon kuuluu niin musikaalimusiikkia, vanhoja virsiä kuin työväenlaulujakin.

Konsertit ovat osa Tampereella 6–8.7 pidettävien herättäjäjuhlien oheisohjelmaa. Konsertin ohjelmistoa ovat olleet kokoamassa gospelmuusikko Jaakko Löytty, papit Markku Komulainen ja Jyrki Koivisto sekä näyttelijä Eriikka Väliahde. Lauluja konsertissa tulkitsevat Löytyn ja Väliahteen lisäksi myös näyttelijät Laura Malmivaara, Heikki Hela ja Tuomas Juntunen.

– Haluamme laulaa ja kuulla hengellisiä ja poliittisia lauluja, joiden sanat ovat vahvoja ja puhuttelevia, Väliahde kertoo.

Väliahde näkee, että konsertin musiikki on merkityksellistä ja näin ollen myös ristiriitaista. Hän lupaa, että kuuntelijat saavat nauttia tyylikkäistä klassikkolaulujen tulkinnoista sekä kokea mahdollisesti myös jotain yllättävää.

– Ajattelimme, että vuoden 1918 sisällissodan merkkivuonna voisimme laulaa kirkossa, suojaavien siipien alla, täysin palkein ja hyvässä sovussa.

Suojaavat siivet -konsertit Tampereen tuomiokirkossa tiistaina 3.7. klo 19 ja lauantaina 7.7. klo 20.30.

Kuva: M62 / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0. Tampereen tuomiokirkko vuonna 2007.