Tampereen seurakuntien musiikinopetus sai musiikin yleisen oppimäärän opetustoimiluvan

Opetushallitus on myöntänyt Tampereen seurakuntien musiikinopetukselle musiikin yleisen oppimäärän opetustoimiluvan.

Kirkkomusikantti-toiminta on Tampereella yksi suurimmista musiikinopetuksen tarjoajista, joka seuraa nyt taiteen perusopetuksen musiikin yleisen oppimäärän mukaista opetussuunnitelmaa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki opetukseen osallistuvat opiskelevat taiteen perusopetuksessa. Tavoitteena on tukea musiikin omaehtoista harrastamista, joten suorituspaineita opetussuunnitelmasta ei kenenkään oppilaamme tarvitse ottaa, kertoo Kirkkomusikantti-toiminnan rehtori Maiju Helin.

Helinin mukaan oppilas voi edetä omaa tahtiaan ja valita tarjolla olevista opintokokonaisuuksista mieleisensä.

– Toisaalta innokas oppilas voi edetä nopeammin ja myöhemmin siirtyä muihin oppilaitoksiin laajentamaan opintojaan Kirkkomusikanteissa saadusta yleisestä oppimäärästä laajempaan. Opintokokonaisuuksista voi saada pisteitä myös esimerkiksi opiskelu- tai työpaikkaa hakiessa.

Tampereen seurakunnissa soittamista opiskelee tällä hetkellä noin 400 oppilasta, mutta oppilasmäärää on mahdollista kasvattaa

Kirkkomusikantti-toiminta tarjoaa opetusta seurakuntien tiloissa eri puolilla Tamperetta. Opetusta annetaan 13 soittimessa sekä laulussa. Opetuksessa ei ole ikärajaa. Syksyksi esimerkiksi on suunnitteilla aikuisten pienryhmäopetusta kitaran-, ukulelen- ja kanteleensoitossa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliLastenkirkon julkaisema laulu ja video kertoo ensimmäisen koulupäivän tunnelmista
Seuraava artikkeliMinisteri Antti Kurvinen: ”En sanoisi, että uskonnonvapaus on uhattuna”

Ei näytettäviä viestejä