Tällä viikolla sanovat emeritusprofessori Kari Enqvist, kirjailija Jyrki Lehtola ja piispa Jukka Keskitalo

Kuva: Gun Damén

"Kun Suomessa kauhistellaan Ukrainan aseellista tukemista ja vaaditaan rauhanaatteen hengessä neuvotteluita, ollaan moraalittomasti hyväksymässä Venäjän etupiiri. Maailmassa ei mikään ole tietenkään täysin mustavalkoista. Usein on kuitenkin ilmeistä, millä suunnalla pahuuden määrä on ylivertainen. Sen tunnustaminen on sekä tärkeää että moraalista."

Kosmologian emeritusprofessori Kari Enqvist Ylen kolumnissa 19.5.

"Suomalainen yhtenäiskulttuuri koostuu yhdysvaltalaisista suoratoistosarjoista, ulkomailta ostetuista tai varastetuista suomenkielisistä tv-formaateista, Brad Pittin ja Nick Caven taideteoksista, Ed Sheeranista ja Johnny Deppistä. Renny Harlinin ja Kiss-yhtyeen Gene Simmonsin yhteiselokuva ei ole väsyneiden miesten viimeinen avunhuuto, vaan osoitus suomalaisen kulttuurin elinvoimasta."

Kirjailija ja käsikirjoittaja Jyrki Lehtola ruoti Käärijää ja suomalaista kulttuuria Ilta-Sanomien kolumnissa 19.5.

"Kirkon työntekijän on tärkeää huolehtia myös itsestään, omasta jaksamisestaan ja omista rajoistaan. Nämä tekijät – omasta hyvinvoinnistaan ja omista rajoistaan huolehtiminen – mahdollistavat pidemmän päälle sen, että jaksaa tehdä tätä työtä, jossa antaa paljon itsestään muille. Huolehtikaa siis myös omasta jaksamisestanne, ottakaa aikaa itsellenne ja läheisillenne. Etsikää keinoja vaalia omaa liekkiänne ja kipinäänne. Vaalikaa myös hengellistä elämäänne, joka siihen olennaisesti liittyy."

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo diakonian virkaan vihkimyksen messussa 18.5.