SuomiAreena alkaa maanantaina Porissa: Kirkko nostaa esiin nuorten asiaa

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon edustajat jalkautuvat ensi viikolla SuomiAreenan estradeille arkkipiispa Tapio Luoma etunenässä. Luoma osallistuu Porissa maanantaina 11.7. Yhteisvastuukeräyksen paneelikeskusteluun, jossa pohditaan, miten kirkko voisi auttaa nuoria.

Kirkko panostaa nyt SuomiAreenalla nimenomaan nuoriin. Kirkkohallituksen nuorisotyöstä vastaava asiantuntija Stiven Naatus näkee nuorten hyvinvoinnin edistämisen kirkon keskeisenä tehtävänä:

– Nuorten mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet ja heidän hyvinvointinsa ja jaksamisensa on monesta syystä uhattuna. Kyse on paitsi nuorista ja heidän tulevaisuudestaan, myös yhteiskunnan tulevaisuudesta ja sisäisestä yhtenäisyydestä.

– Kirkko kohtaa ihmisiä kasvun kaaren eri vaiheissa, joissa kasvaneet paineet ja lisääntyneet ongelmat näkyvät. Meidän on annettava nuorille aikaa ja läsnäoloa, mutta myös toimittava yhdessä heidän tukemisekseen, Naatus sanoo.

Yhteisvastuukeräyksen paneelissa keskustelevat Luoman lisäksi Vihreiden Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra, Turun yliopiston kasvatuspsykologian professori Niina Junttila ja Sosialidemokraatiset Nuoret ry:n puheenjohtaja Pinja Perholehto. Paneelin juontaa Jaakko Loikkanen.

Tiistaina 12.7. kirkko järjestää nuoria koskevan paneelin teemalla Anna aikaa – ettei kukaan jäisi yksin. Mukana on opetusministeri Li Andersson, arkkipiispa Luoma, rehtori Johanna Siitari ja Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Lukas Virtala. Paneelin juontaa kirkkoherra Kari Kanala.

Keski-Porin kirkossa on maanantaina 11.7. kahden tunnin mingle, jossa selviää millaista on olla köyhä 2020-luvulla. Tapahtumassa kuullaan kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja ja keskustellaan köyhyydestä. Esillä on myös köyhyydestä inspiraation saanutta taidetta.

Päivystäjät Kirkkoveneellä

Kirkon edustajia voi viikon aikana kuulla paitsi paneelikeskusteluissa myös kirkon teltalla torikahveilla sekä piispojen iltahetkissä Keski-Porin kirkossa. Porin seurakuntien edustajat päivystävät torilla sijaitsevalla Kirkkoveneellä, joka on kirkon kohtaamispaikka, sekä kansalaistorilla sijaitsevalla kirkon teltalla.

Piispojen iltahetkissä kuullaan tiistaina 12.7. arkkipiispa Luomaa, keskiviikkona vuorossa on kenttäpiispa Pekka Särkiö ja torstaina Kuopion piispa Jari Jolkkonen.

Diakonian 150-vuotisjuhlavuoden hengessä kirkko haluaa tänä vuonna kiinnittää erityistä huomiota heikoimpiin ja syrjäytymisvaarassa oleviin.

Tarkempaa tietoa kirkon tilaisuuksista SuomiAreenalla löydät tästä.

Muiden uskontojen inspiroimat

SuomiAreenalla on 11.7. myös USKOT-foorumin tilaisuus teemalla Uskon inspiroimat. Siinä mormonikirkon, buddhalaisten, hindulaisten ja muslimien nuoret edustajat keskustelevat siitä, miten voidaan yhdistää vakaumus ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Vakaumuksellista vaikuttamista rajaa se, että Suomessa uskonnollinen vakaumus on lain edessä yksityinen asia. Sitä se on usein myös käytännön elämässä.

Kaikkiaan SuomiAreenalla on viiden päivän aikana 233 eri tilaisuutta, joissa poliittisilla puolueilla, viranomaisten edustajilla, yhteiskunnan toimijoilla ja kansalaisjärjestöillä on iso rooli. Myös kaupalliset toimijat ovat mukana menossa.

Yhtä aikaa Pori Jazz -festivaalien kanssa 11.–15.7. toteutettava yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena on järjestetty vuodesta 2005 lähtien ruotsalaisen Almedalsveckanin mallin mukaan. Järjestäjinä olevat MTV ja Porin kaupunki mainostavat sitä Suomen suurimpana yhteiskunnallisena festivaalina.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä yhden kerran.\n>Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Juhlaviikonloppu kokosi vähemmistöjä – Ihmisyyteen liittyy kaipuu kuulua heimoon
Seuraava artikkeliKahvikupponen kellotapulissa kuuluu kesään – seurakuntien kesäkahviloita pyörittävät nuoret, vapaaehtoiset tai yrittäjät

Ei näytettäviä viestejä