Suomen Lähetysseuran työntekijät ovat päässeet palaamaan maailmalle puolentoista vuoden jälkeen

Lähetysseuran ulkomaantyö on jatkunut läpi pandemian. Kuva maanviljelijöiden koulutuksesta Nepalissa. Kuva: Mimosa Hedberg

Koronapandemian alussa keväällä 2020 valtaosa Suomen Lähetysseuran ulkomailla toimivista työntekijöistä joutui tulemaan kotimaahan. Kiireellisesti maailmalta evakuoitiin 37 työntekijää perheineen, ja vähitellen myös muut työntekijät palasivat Suomeen. Lähes 70 työntekijästä vain seitsemän jäi ulkomaille.

Nyt kirkon suurimman lähetysjärjestön lähes kaikille työalueille on päästy takaisin koronarokotusten ansiosta ja karanteenien kautta. Tällä hetkellä ulkomailla on 44 työntekijää, ja tämän kuun aikana heitä on lähdössä lisää.

Koronatilanne ja rajoitukset muuttuvat työalueilla nopeasti. Esimerkiksi Hongkongiin ei vielä jokin aika sitten päässyt matkustamaan lainkaan. Vajaa kuukausi sitten työntekijät pääsivät palaamaan sinne.

Lähetysseura kertoo, että työ alueilla on fyysisestä poissaolosta huolimatta jatkunut läpi pandemian. Paikallisia kirkkoja on tuettu tekemään työtä uudella tavalla ja hyödyntämään digitaalisia mahdollisuuksia. Kehitysyhteistyö- ja diakoniahankkeita on muunnettu vastaamaan korona-ajan tarpeisiin, hankematkoja on tehty virtuaalisesti ja koulutuksia järjestetty etäyhteyksin.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.