Suomen Lähetysseuran työntekijät ovat päässeet palaamaan maailmalle puolentoista vuoden jälkeen

Shanti Nepalin tukemat viljelijäryhmät kokoontuvat. Yhteisö on saanut juomavettä ja koulusta viljelykseen.

Koronapandemian alussa keväällä 2020 valtaosa Suomen Lähetysseuran ulkomailla toimivista työntekijöistä joutui tulemaan kotimaahan. Kiireellisesti maailmalta evakuoitiin 37 työntekijää perheineen, ja vähitellen myös muut työntekijät palasivat Suomeen. Lähes 70 työntekijästä vain seitsemän jäi ulkomaille.

Nyt kirkon suurimman lähetysjärjestön lähes kaikille työalueille on päästy takaisin koronarokotusten ansiosta ja karanteenien kautta. Tällä hetkellä ulkomailla on 44 työntekijää, ja tämän kuun aikana heitä on lähdössä lisää.

Koronatilanne ja rajoitukset muuttuvat työalueilla nopeasti. Esimerkiksi Hongkongiin ei vielä jokin aika sitten päässyt matkustamaan lainkaan. Vajaa kuukausi sitten työntekijät pääsivät palaamaan sinne.

Lähetysseura kertoo, että työ alueilla on fyysisestä poissaolosta huolimatta jatkunut läpi pandemian. Paikallisia kirkkoja on tuettu tekemään työtä uudella tavalla ja hyödyntämään digitaalisia mahdollisuuksia. Kehitysyhteistyö- ja diakoniahankkeita on muunnettu vastaamaan korona-ajan tarpeisiin, hankematkoja on tehty virtuaalisesti ja koulutuksia järjestetty etäyhteyksin.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliPiispa Mari Leppänen jakaa Vuoden kristillinen kirja -palkinnon Helsingin Kirja­messuilla loka­kuun viimeisenä päivänä
Seuraava artikkeliTeologinen tiede­kunta välitti työ­tarjousta opiskelijoille, joiden sukunimi ”kuulostaa suomalaiselta” – Mistä on kyse, dekaani Antti Räsänen?

Ei näytettäviä viestejä