Suomen Lähetysseuran kumppani­kirkko Thaimaassa joutui yksittäisen työntekijän talous­rikoksen kohteeksi

Kuva: Suomen Lähetysseuran logo

Suomen Lähetysseura tiedottaa, että sen kumppanikirkko Thaimaassa on joutunut talousrikoksen kohteeksi. Lähetysseuran mukaan Thaimaan evankelis-luterilaisen kirkon työntekijä on kavaltanut kirkon varoja väärennetyillä shekeillä touko-heinäkuussa 2021. Kavalluksen kokonaissumma on noin 45 000 euroa, josta Suomen Lähetysseuran rahoituksen osuus noin 12 000 euroa.

Lähetysseuran tiedotteen mukaan rikoksen tekijä toimi yksin ja hän on myöntänyt syyllisyytensä. Asia on poliisitutkinnassa.

Rahaa kavallettiin kirkon diakoniahankkeiden varoista. Lähetysseuran mukaan hankkeiden toteuttamisessa varmistetaan, että työ kummilasten, vähävaraisten perheiden ja ensikodin nuorten äitien parissa jatkuu.

Suomen Lähetysseura ja toinen kavalluksessa rahoja menettänyt taho, Norjan Lähetysseura, ovat vaatineet Thaimaan evankelis-luterilaista kirkkoa korvaamaan taloudelliset vahingot. Suomen Lähetysseuran kautta kirkkoa ovat tukeneet suomalaiset seurakunnat ja yksittäiset lahjoittajat.

Suomen Lähetysseuran Etelä- ja Kaakkois-Aasian aluejohtaja Olli Pitkänen sanoo, että Lähetysseuralla on nollatoleranssi korruptioon, ja yhteistyökumppanien väärinkäytöksiin suhtaudutaan hyvin vakavasti.

"Vaikka kyseessä on yksittäisen ihmisen toteuttama rikos, edellytämme huolellisia jatkotoimenpiteitä, jotta vastaavaa ei tapahdu tulevaisuudessa."

Thaimaan evankelis-luterilainen kirkko on tehnyt vastaavien rikosten estämiseksi selvityksen, joka sisältää esimerkiksi rahoitus- ja kirjanpitokäytäntöjen selkeyttämistä sekä auditoinnin ja työnohjauksen lisäämistä joka osastolla.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.