STT: Syyttäjän mukaan Teemu Laajasalon firmasta lähti virheellistä tietoa verottajalle useana vuonna

Nykyisin Helsingin piispana toimivan Teemu Laajasalon yrityksestä lähti verottajalle virheellistä tietoa useana vuonna, katsoo syyttäjä. STT:n mukaan syyttäjä vaatii Laajasalon tuomitsemista 35 päiväsakkoon tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta. STT:n uutisen on julkaissut muun muassa Yle.

STT kertoo, että asiaa piti käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa ensi viikolla. Syytetyn aloitteesta oikeus päätyi siihen, että juttu käsitellään kirjallisena. Näin myös syyte on tullut julkiseksi.

Kirjanpidon ongelmat koskevat tilikausia 2014–2015 ja 2016–2017. Esimerkiksi tilikaudella 2014–2015 TL Opetus Oy:n kirjanpidon tulos oli syyttäjän mukaan vajaat 46 000 euroa liian pieni ja virheellisesti tappiollinen. Myös yhtiön liikevaihto oli kirjanpidossa liian pieni, minkä lisäksi lyhytaikaisten muiden velkojen saldo näkyi 110 000 euroa liian suurena.

Virheet korjattiin joulukuussa 2017. Syyttäjän mukaan menettely oli silti törkeän huolimatonta muun muassa siksi, että virheet toistuivat useina tilikausina, STT toteaa uutisessaan.

Teemu Laajasalo vihittiin Helsingin piispaksi marraskuussa 2017. Sitä ennen hän toimi Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherrana ja Helsingin seurakuntayhtymän johtajana.

STT toteaa, että Laajasalo myöntää oikeaksi syyttäjän kuvauksen tapahtumista, mutta hänen mukaansa oikea rikosnimike olisi kirjanpitorikkomus. Kirjallisessa vastauksessaan Laajasalo vetoaa muun muassa siihen, että mitään aineistoa ei ole puuttunut, kadonnut tai tuhottu. Hän on myös korjannut virheet oma-aloitteisesti ennen tutkintaa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Piispa Teemu Laajasalolle syyte tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta – syyttäjän esitys rangaistuksesta 35 päiväsakkoa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.