Sleyn nuorisotyö ei nouse avoimeen kapinaan arkkipiispa Tapio Luomaa vastaan

Maata Näkyvissä -festareilla ei enää tulevana syksynä yhtä isoa ehtoollismessua. Sleyn nuorisotyön johtaja Juha Heinonen kirjoittaa tapahtuman nettisivuilla, että järjestäjät eivät halua katkaista yhteyttä seurakuntiin. Hän lupaa myös, ettei festaritoimistosta lähetetä yhtään katkeraa postia eikä vihapuhetta mihinkään suuntaan.

"Miettiessämme miten jatkamme elämää kesän jälkeen totesimme, että emme halua arvostella arkkipiispaa, emme aloita kampanjoita emmekä kylvä pahaa mieltä eteenpäin. Haluamme järjestää edelleen Suomen ja Pohjoismaiden suurinta kristillistä nuorisotapahtumaa", Heinonen kirjoittaa ja toteaa, että tällaista tapahtumaa on hulluutta järjestää yksin.

Heinosen mukaan Sleyn nuorisotyö oli kuitenkin saanut paljon päinvastaisia neuvoja. Oli tullut kehotuksia järjestää ehtoollismessu omin luvin ja nousta avoimeen kapinaan arkkipiispaa ja kirkkoherroja vastaan.

Messun sijaan Sleyn nuoristotyö järjestää Gatorade Centerissä perjantai-iltana muuta ohjelmaa, "jonka keskiössä on yhteys, musiikki, Sana ja kohtaaminen".

Paikalliset seurakunnat järjestänevät samaan aikaan messun. Nuoret voivat valita, mihin osallistuvat.

Kuva: Aleksi Murtojärvi. Maata Näkyvissä -festarit 2017.

Lue myös:

Arkkipiispa puuttui asiaan: Maata Näkyvissä -festareilla ei enää järjestetä naispapittomia messuja

Sley tyrmistyi Maata Näkyvissä -linjauksesta – "Päätös messun lopettamisesta tuntuu pahalta unelta"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.