Sirnö ja Salolainen palkittiin maailmanparannuksesta

Kansanedustajat Minna Sirnö ( vas.) ja Pertti Salolainen (kok.) on palkittu eduskunnan parhaina maailmanparantajina. Torstaina 17. helmikuuta jaetun Globbareiden palkinnon perusteissa todetaan, että Sirnö ja Salolainen ovat puolustaneet kuluvalla hallituskaudella aktiivisimmin kehitysyhteistyötä sekä reilua ilmasto- ja kauppapolitiikkaa.

Globbarit palkitsivat kolme parasta nais- ja mieskansanedustajaa. Kehityskysymyksistä kiinnostuneiden suomalaisten globbariverkosto on seurannut kansanedustajien tekemisiä koko vaalikauden ajan. Edustajat ovat saaneet oikeudenmukaisen kehitys- ja kauppapolitiikan edistämisestä pisteitä eli "peukkuja".

Minna Sirnö kruunattiin eduskunnan peukkukuningattareksi 46 peukun saaliillaan. Toiseksi sijoittui Annika Lapintie (vas.) 41 pisteellä. Keskustan Aila Paloniemen 37 peukkua riitti kuningatarsarjan kolmospallille.

Taistelu peukkukuninkuudesta oli täpärä. Pertti Salolainen kiri 38 pisteellään peukunmitalla ohi Kimmo Kiljusesta (sd.). Vihreiden Pekka Haavisto ja vasemmistoliiton Pentti Tiusanen jakoivat pronssisijan niin ikään pisteen erolla kakkoseen.

- Tunnustuksella globbarit haluavat kannustaa kansanedustajia toimimaan entistä aktiivisemmin köyhyyden poistamiseksi maailmasta. Eduskunnan on pidettävä huolta, että Suomi täyttää kansainväliset sitoumuksensa, toteaa kehityspoliittinen asiantuntija Tuuli Hakkarainen Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepasta, joka koordinoi globbariverkoston toimintaa.