Seurakuntien määrä vähenee kuudellatoista

Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa on seurakuntia vuoden 2011 alusta yhteensä 449. Niiden määrä putoaa yhdistämisten myötä edellisvuodesta kuudellatoista.

Tampereen hiippakunnassa Rengon seurakunta liittyy Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaan. Oulun hiippakunnassa Yli-Iin seurakunta liittyy Oulujoen seurakuntaan. Mikkelin hiippakunnassa lakkautetaan Hamina-Vehkalahden seurakunta ja Virolahden seurakunta. Niiden tilalle on perustettu uusi Haminan seurakunta. Sen alueena on Haminan kaupungin, Miehikkälän kunnan ja Virolahden kunnan alue.

Kuopion hiippakunnassa liitetään Karttulan seurakunta Kuopion Kallaveden seurakuntaan. Juankosken, Kaavin, Riistaveden, Tuusniemen ja Vehmersalmen seurakunnat lakkautetaan ja niiden tilalle perustetaan uusi Järvi-Kuopion seurakunta, joka kuuluu Kuopion seurakuntayhtymään.

Porvoon hiippakunnassa Oravaisten ja Vöyrin seurakunnat muodostavat uuden kaksikielisen Vöyrin seurakunnan, jossa ruotsi on enemmistön kieli.

Helsingin hiippakunnassa lakkautetaan Herttoniemen ja Kulosaaren seurakunnat ja niiden tilalle muodostetaan uusi Herttoniemen seurakunta. Uusi Töölön seurakunta perustetaan Töölön ja Taivallahden seurakuntien tilalle.

Vuoden alusta syntyy uusi Oulunkylän seurakunta lakkautettavien Oulunkylän ja Käpylän seurakuntien tilalle. Munkkiniemen ja Munkkivuoren seurakunnat lakkautetaan ja niiden tilalle perustetaan uusi Munkkiniemen seurakunta.

Kallion ja Alppilan seurakunnat lakkautetaan ja tilalle perustetaan uusi Kallion seurakunta. Tammikuun alussa lakkautetaan myös Huopalahden ja Hakavuoren seurakunnat. Niiden tilalle perustetaan Haagan seurakunta.

Lisäksi Artjärven seurakunta liitetään Orimattilan seurakuntaan.

Edellinen artikkeli”Lätsä-Pekan” lätsällä peiteltiin körttijakausta
Seuraava artikkeliPrinssi Daniel puhui kotikirkossaan

Ei näytettäviä viestejä