Seurakuntavaalikampanja 2022 tehdään yhteistyössä seurakuntien, järjestöjen ja yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa – Mainostoimistoksi valittu Sherpa

Marraskuussa 2022 järjestettävien seurakuntavaalien kampanja tehdään ensimmäistä kertaa tiiviissä yhteistyössä seurakuntien, järjestöjen ja yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa. Toiveita ja ideoita tulevaan kampanjaan kerättiin keväällä eri tilaisuksissa, ja kampanjavaihtoehdoista pyydetään palautetta tulevilla viikoilla.

”Yhteistyöllä on suuri merkitys vaalien onnistumisessa. Siksi tuemme seurakuntia vaaliviestinnässä ja ehdokasrekrytoinnissa aiempaa enemmän. Mitä enemmän paikallisesti panostetaan vaaleihin, sitä parempaa tulosta syntyy”, uskoo seurakuntavaalien kampanjakoordinaattori, tuottaja Annmari Salmela.

Vaalien kampanjaviestinnän toteuttaa Kirkkopalvelut. Kokonaisvastuu seurakuntavaaleista on kuitenkin Kirkkohallituksella.

Valtakunnallisen markkinointikampanjan mainostoimistoksi on valittu Sherpa. Sen tuottamia kampanjoita on nähty aiemminkin evankelis-luterilaisen kirkon vaaleissa.

”Seurakuntavaalit olivat vuonna 2010 ensimmäisiä isompia asiakkuuksiamme ja teimme myös vuoden 2014 vaalikampanjan, joten paloimme halusta päästä tekemään taas yhteistyötä. Yhteiset juuret antavat luottamusta ja rohkeutta suunnitella moderni kampanja, jolla tavoitetaan myös uusia ehdokkaita ja äänestäjiä”, luova johtaja Tommi Kortesniemi Sherpalta lupaa Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022. Vaalikampanjan tavoitteena on herättää ihmisissä kiinnostusta ja innostaa kirkon jäseniä asettumaan ehdolle ja äänestämään. Keskeistä on myös viestiä kiinnostavasti ja informatiivisesti seurakunnissa tehtävästä päätöksenteosta.

Vuoden 2018 seurakuntavaalien äänestysprosentti oli 14,4.

Lue 27.8. ilmestyvästä Kotimaasta seurakuntavaalien kampanjaviestinnän projektipäällikön Liisa Toivosen haastattelu.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKotimaa kysyi Lapuan piispaehdokkailta taloudellisista sidoksista – näin he vastasivat
Seuraava artikkeliAmbomaan ruskea Rosa kiersi kuriositeettina Lähetysseuran tilaisuuksissa – Sai ensimmäisenä afrikkalaisena Suomen kansalaisuuden

Ei näytettäviä viestejä