Seurakuntaneuvosto saa punnittavakseen Sley-messujen kohtalon

Espoonlahden seurakuntaneuvosto saa ratkottavakseen seurakunnan Iivisniemen kappelissa järjestettävien Sleyn jumalanpalvelusten kohtalon. Asian vie neuvostolle seurakunnan kirkkoherra esimiehensä piispa Mikko Heikan tänään antaman ohjeen mukaisesti. Naispapit eivät ole tervetulleita toimittamaan Sleyn säännöllisesti kappelissa järjestämiä messuja. Heikka ei hyväksy tätä.

Heikka kertoi kantansa aiemmin tänään Kotimaa24:n haastattelussa. Espoolaisen Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra Jouni Turtiainen oli aiemmin perustellut seurakunnan kappelissa järjestettäviä Sleyn messuja muun muassa kirkon moniäänisyyden sallimisella. Turtiainen katsoo myös, että piispojen ja herätysliikejohtajien yhteinen tahdonilmaisu vuodelta 2009 tukee Espoonlahden seurakunnan linjaa. Heikka on tahdonilmaisun tulkinnasta toista mieltä.

– Piispa on esimieheni. Olen ilmoittanut hänelle, että toimin luonnollisesti esimieheni antamien ohjeiden mukaisesti, kuten muissakin organisaatioissa toimitaan. Otan asian hänen kehotuksestaan esille seurakuntaneuvostossa. Se saa sanoa asiaan vielä oman kantansa, Jouni Turtiainen sanoo.

Turtiainen itse ei tiedä vielä, millaisen päätösesityksen hän seurakuntaneuvostolle vie.

– Jos seurakuntaneuvosto päätyy toiselle kannalle kuin piispa, asia jäänee lopullisesti tuomiokapitulin ratkaistavaksi. En lietso eripuraa, vaan etsin tasapuolista kohtelua eri tavalla Raamattuaan tulkitseville ja saman kirkon jäsenille, Turtiainen sanoo.

– Tuon seurakuntaneuvostossa piispan näkemyksen esille. Hänellä on syynsä kantaansa. Kukaan ei toivo, että tämä asia repisi lisää kirkkoa. Uskon piispastani, että hänellä on sama päämäärä, uskon hänestä hyvää. Seurakuntaneuvosto saa rauhassa pohdiskella asiaa, Turtiainen jatkaa, mutta toteaa samalla, että hän toivoisi, että kapituli ja piispa kantaisivat asiasta loppuun saakka vastuun.

– Asioihin pitää suhtautua asioina ja etsiä rakentavia ratkaisuja. Kaikki turha uhoaminen ja asioiden paisuttelu ei edistä Kristuksen evankeliumia eikä rakkauden toteutumista. Kysyn kuitenkin, kuinka kirkossamme pidetään huolta siitä, että se on aidosti moniääninen ja edes kaikille jäsenilleen avoin yhteisö? Odotan tähän piispoiltamme yhtä selkeää kantaa kuin tässä ”case-Iivisniemessä”.

Sley aloitti noin joka toinen viikko järjestettävät jumalanpalveluksensa Espoonlahden seurakunnan Iivisniemen kappelissa maaliskuussa. Sleyn ”vanhan virkakannan” mukainen messutoiminta nousi alun perin esiin espoonlahtelaisen seurakuntalaisen kyseenalaistettua sen Esse-lehdessä (7.4. sivu 5).

Asiasta aiemmin: Sleyn erillismessuja Espoossa – moniäänisyyttä vai syrjintää?

Piispa Heikka ei salli Espoon naispapittomia messuja

Edellinen artikkeliPiispa Munib Younanille Pyhän Henrikin risti
Seuraava artikkeliMiljoonien seuraama intialaisguru toipuu sairaalassa

Ei näytettäviä viestejä