Seurakunta poisti vaalianalyysin toimintakertomuksesta

Kankaanpään seurakunnan viime vuoden toimintakertomuksesta on poistettu kappale, jossa analysoidaan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella käytyä keskustelua. Asiasta kertoo Kankaanpään seutu.

Kirkkoneuvosto päätti äänestyksen jälkeen poistaa kappaleen, jossa todettiin muun maussa seuraavaa: ”Vahvimmillaan ajankohtainen kansalaiskeskustelu käy seksuaalietiikan, elämän kunnioittamisen, perheiden hyvinvoinnin ja taloudellisen eriarvoistumisen sekä Euroopan ja planeettamme tulevaisuuden kysymyksistä. Keskustelun teemat ja leimat ohjaa suuressa määrin media. Konservatiivi ja liberaali, suvaitsevainen ja suvaitsematon sävyttävät tyypittelyä niin piispojen kuin presidentin vaaleissakin. On kuvaavaa, että lähes ainoa selkeä ero vastikään käydyn presidentin vaalin toisen kierroksen ehdokkaiden välillä oli käsitys avioliitosta ja sen käsityksen mukainen elämäntapa.”

Lue Kankaanpään seudun juttu

Kankaanpään seurakunnan toimintakertomus ennenkin noussut otsikoihin. Lue Satakunnan lehdet: Kirkkoherra Rainerman kirjoitus sensuroitiin