Seura­kunnissa vihitään koko ilta pareja, jotka saavat hää­päiväkseen 22.2.2022 – Kuopion kirkoissa vihkimisiä on noin 40

Kuva: Olli Seppälä

Suosittu vihkipäivä 22.2.2022 huipentuu illan ja iltayön aikana Hääyö-tapahtumiin seurakunnissa eri puolilla Suomea.

Ainutkertaisen päivämäärän innoittamia vihkitapahtumia järjestetään ainakin Pertunmaalla, Porvoossa, Helsingin Kalliossa ja Roihuvuoressa, Vaasassa, Laitilassa, Muoniossa ja kaikissa Kuopion seurakuntien kirkoissa. Hiihtolomiin sopiva tunturikappelien yhteinen Hääyö-tapahtuma toteutetaan Levin Marian kappelissa, Äkäslompolon Pyhän Laurin kappelissa, Revontulikappelissa Pyhätunturilla ja Saariselän kappelissa.

Hääyöt ovat seurakuntien tarjoamia matalan kynnyksen mahdollisuuksia mennä naimisiin. Edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Avioliiton esteiden tutkintaa on pitänyt pyytää viimeistään viikko ennen vihkimistä.

Ensimmäinen Hääyö-tapahtuma toteutettiin Vantaan Pyhän Laurin kirkossa vuonna 2009.

Tänään eniten vihkimisiä, noin 40, toimitetaan Kuopion kirkkojen Hääyössä.

Siviilivihkimisiä järjestävän Digi- ja väestötietoviraston mukaan tänään on yksi vuoden suosituimmista vihkipäivistä. Monissa seurakunnissakin vihkiaikoja on varattu talviseksi tiistaiksi poikkeuksellisen paljon myös vihkitapahtumien ulkopuolella.

Lappeenrannassa iso joukko pareja pääsi naimisiin jo päivällä Vihkipäivä-tilaisuudessa.

Hääyö-tapahtumissa pari voi tulla vihille kahdestaan tai vieraiden saattelemana. Todistajat järjestyvät tarvittaessa seurakunnan puolesta. Monessa kirkossa hääparille ja vieraille tarjotaan kakkukahvit. Palosaaren kirkko Vaasassa lupaa jopa kuohuvaa.

Vihkiajat on jaettu puolen tunnin välein, ja onnekkaimmat ovat saaneet h-hetkensä kruunuksi kellonajan 22.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.