Seurakunnat palkkaavat ministeriön tukirahalla satoja kesätyöntekijöitä lisää

Oulujoen hautausmaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kirkkohallitukselle 460 000 euron erityisavustuksen seurakuntien kesätyöntekijöiden palkkaamisen. Avustuksen tavoitteena on tukea Suomen evankelis-luterilaisen kirkon mahdollisuutta lisätä kesätyöpaikkojen määrää alkavana kesänä.

Avustus on osa hallituksen toimenpidekokonaisuutta, jolla pyritään lieventämään koronatilanteen lapsille ja nuorille aiheuttamia haittoja.

Kirkkohallituksen virastokollegio myönsi avustukset seurakunnille hakemusten perusteella 500 euron kesätyöseteleinä. Seteleitä haettiin yhteensä 1 191 kappaletta, ja jaossa oli yhteensä 920 kesätyöseteliä. Lähes 200 seurakuntaa eri puolelta Suomea haki avustusta.

Kansliapäällikön erityisavustaja Jari Pulkkinen Kirkkohallituksesta pitää hienona sitä, että seurakunnat reagoivat asiaan nopealla aikataululla. Seurakunnilla oli hakuaikaa vain kaksi viikkoa huhtikuun loppupuolella, ja valtaosassa seurakunnista kesärekrytoinnit olivat jo pitkälle valmiina.

– Tästä huolimatta hakemuksia tuli paljon ja kokonaisuudessaan seurakunnat palkkaavat yli 900 lisäkesätyöntekijää kesällä 2021, Pulkkinen toteaa Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Seurakunnat palkkaavat avustuksen turvin lisää kesätyöntekijöitä muun muassa hautausmaille, leirikeskuksiin sekä leiri- ja retkitoimintaan.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliTansanialais­lehti nosti Suomen Lähetys­seuran työn­tekijän Anna Holmströmin merkittäväksi nais­puoliseksi vaikuttajaksi
Seuraava artikkeliDiakin hallitus ratkaisee, mistä luovutaan – strategian mukaan kampusten määrä vähenee viidestä kolmeen

Ei näytettäviä viestejä