Seurakunnan musiikkitoiminnasta satojentuhansien mätkyt

Nuottiavain

Päätöksen mukaan yhtymä saa maksettavakseen arvonlisäveroja takautuvasti kolmelta viime vuodelta yhteensä 200 000 euron verran. Tampereen seurakuntien hallintojohtajan Matti Ilveskosken mukaan verottajan päätös tuli yllätyksenä.

– Olemme olleet siinä uskossa, että tämä on kristillistä kasvatusta, joka tuottaa meille uusia kuorolaisia ja innostaisi lapsia musiikin harrastamiseen. Emme ole ajatelleet tätä liiketoimintana. Toiminnasta on kerätty pientä lukukausimaksua. Suurimman osan kustannuksista olemme maksaneet itse, Ilveskoski sanoo.

Hänen mukaansa päätös vaikuttaa tulevaisuuden suunnitelmiin.

– Tämä muuttaa toimintaa ja rasittaa meidän budjettiamme. Emme tietenkään kevätkauden osalta halua lopettaa toimintaa, mutta sen laajuus tulee arvioitavaksi ainakin tulevia vuosia ajatellen aivan varmasti. Muualla Suomessa seurakunnat eivät tietääkseni tällaista toimintaa harjoita.

Musiikinopetus on käytännössä ollut ei-tutkintoon tähtäävää instrumenttiopetusta ja musiikkileikkikoulutoimintaa.

– Luulisi, että monipuolinen kristillinen kasvatus olisi linjassa kirkon toiminnan kanssa. Nyt yksi osio meidän työtä on napattu liiketoiminnaksi. Se on kieltämättä erikoista, mutta Korkein hallinto-oikeus on tähän päätynyt ja sitä kaikki noudattakoon, Ilveskoski sanoo.

Edellinen artikkeliRuotsin kirkkoa uhkaa jäsenkato
Seuraava artikkeliTaas uusi Facebook-piispa

Ei näytettäviä viestejä