Setan Asiallisen tiedon omena -tunnustuksen saivat Kirkon kasvatuksen ja perheasioiden asiantuntijat

Asiallisen tiedon omena -palkinnon sai vuonna 2021 Kirkon kasvatus- ja perheasiat. Vasemmalta Sakris Kupila, Sari-Annika Pettinen ja Jarmo Kokkonen.

Kansalaisjärjestö Seta ry on jakanut Kirkon kasvatuksen ja perheasioiden yksikölle Asiallisen tiedon omenan. Tunnustuksen jakoi Setan puheenjohtaja Sakris Kupila yksikön johtajalle Jarmo Kokkoselle ja johtava asiantuntijalle Sari-Annika Pettiselle Kirkkohallituksessa viime viikolla.

– Kirkko tavoittaa suuren osan väestöstä ja on monelle tärkeä osa elämää. Moni sateenkaari-ihminen ei kuitenkaan koe oloaan tervetulleeksi kirkon piiriin. Tämän vuoksi on tärkeää, että kirkko aktiivisesti osoittaa ja pyrkii toimimaan sen eteen, että kaikki tulisivat kunnioittavasti kohdatuiksi omana itsenään, Setan puheenjohtaja Sakris Kupila sanoo Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Palkintoperusteluiden mukaan tämän vuoden huomionosoitus myönnetään evankelis-luterilaisen kirkon kasvatuksen ja perheasioiden yksikölle sen ansiokkaasta työstä asiallisen tiedon jakamiseksi sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen sekä perheiden moninaisuudesta ja sateenkaari-ihmisten puolustamisesta erityisesti seurakuntien perhetyössä.

Kirkon kasvatuksen ja perheasioiden yksikkö tuotti tänä vuonna myös Sateenkaarinuorten hyvinvointi seurakunnissa –julkaisun. Se on levinnyt laajasti seurakuntien, uskonnollisten yhteisöjen ja kasvatustoimijoiden kentässä sekä kaupunkien työssä.

Setan hallitus kertoo arvostavansa, että yksikkö on tarttunut toimeen sateenkaarinuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Se mainitsee myös yksikön järjestämät sateenkaariteemaiset verkkoseminaarit, kuten Saanko olla totta kirkossa? ja Sateenkaariparit – mitä kuuluu nyt?

”Ihmisiä kohdataan tasa-arvoisesti ja moninaisuutta kunnioitten”

– Tämä palkinto tuntuu tosi hyvältä, olemme tästä iloisia ja onnellisia. Kasvatuksen, parisuhdetyön ja perheneuvonnan kentällä on jo pitkään kohdattu ihmisiä tasa-arvoisesti ja moninaisuutta kunnioittaen. Palkinto on siis tunnustus myös kirkon uranuurtajille, joiden työtä olemme jatkaneet, Kasvatuksen ja perheasioiden yksikön johtaja Jarmo Kokkonen kertoo.

Hän toteaa, että kirkko on mennyt eteenpäin suurilla askelilla yhdenvertaisuuden tiellä.

– Samalla on huomattava, että tehtävää vielä riittää. Kannustamme kaikkia seurakuntia keskustelemaan avoimesti sateenkaari-ihmisten asemasta sekä kouluttautumaan ja päivittämään tietoja ja asenteita. Kannustamme laittamaan rakenteita kuntoon niin, että kaikkialla kirkossa on tulevaisuudessa sateenkaariyhdyshenkilöitä ja yhdenvertaiset käytännöt. Näin toimien kirkko on inklusiivinen, sisään kutsuva ja yhteyttä vaaliva, kaikkien ihmisten kirkko.

Seta määrittelee itsensä ihmisoikeus- ja sosiaalialan kansalaisjärjestöksi, jonka tavoitteena on yhteiskunnallinen tasavertaisuus riippumatta ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Asiallisen tiedon omena -tunnustus myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista informaatiota seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkon eläkerahasto mukaan sijoittajien kansain­väliseen päästö­sitoumukseen 
Seuraava artikkeliKolehtikohteet vuodelle 2022 hyväksyttiin – kymmenessä seurakunnassa kolehtikokeilu

Ei näytettäviä viestejä