Sana muuttuu aikakauslehdeksi, ilmestymiskerrat vähenevät

Kuva: Tällä viikolla ilmestynyt Sanan juhlalehti ennakoi ensi vuoden alussa toteutuvaa lehtiuudistusta.

Tänä vuonna 75 vuotta täyttävä kristillinen viikkolehti Sana uudistuu ja muuttuu vuodenvaihteessa kahdesti kuussa ilmestyväksi aikakauslehdeksi. Samalla lehden sivumäärä kasvaa.

Sanaa julkaisee evankelioimis- ja palvelujärjestö Kansan Raamattuseura (KRS), joka myös täyttää tänä vuonna 75 vuotta.

– Uudistus tähtää Sana-lehden tulevaisuuden turvaamiseen, sillä vain kehittyvät lehdet pitävät lukijansa ja saavat uusia, kertoo lehden 16. päätoimittaja Heli Karhumäki.

Hän uskoo uudistuvan Sanan tuovan lehdelle runsaasti lisää lukijoita, sillä kristillinen tietämys yleismediassa ohenee ja vakaumuksen näkymistä yhteiskunnassa ajetaan monin tavoin ahtaalle.

– Nyt tarvitaan iloista, pelotonta ja lannistumatonta Kristuksen tunnustamista. Sana puolustaa Suomen kristillistä elämänmuotoa ja kutsuu ihmisiä kantamaan sanomaa myös tuleville sukupolville, Karhumäki sanoo.

Sana-lehden uudistusta koskevassa tiedotteessa lehden perustehtävä määritellään samaksi kuin 75 vuotta sitten. Nykyinen toimitustiimi on tiivistänyt perustehtävän näin:

"Teemme työtä sen eteen, että kovassa ja vaativassa ajassa ihmiset tuntevat itsensä hyväksytyiksi ja rakastetuiksi ehdoitta. Kerromme avoimesti ilosanomaa Jeesuksesta, Jumalan läsnäolosta ja uskon elämää muuttavasta voimasta."

Ensimmäinen Sana-lehti julkaistiin 7.10.1945.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.