Sadinmaan toimittamista avioliittoon vihkimisistä kantelu tuomiokapituliin

Pastori Kai Sadinmaan keskiviikkona 1. maaliskuuta toimittamista avioliittoon vihkimisistä on kanneltu Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin.

Helsinkiläisessä Musiikkiteatteri Kapsäkissä järjestettiin keskiviikkona sateenkaariparien vihkitilaisuus. Sadinmaa vihki tilaisuudessa avioliittoon kaksi samaa sukupuolta olevaa paria ja siunasi kolmen parin avioliiton. Tuomiokapitulin lakimiesasessorin Ritva Saarion mukaan kantelussa viitataan yhteen avioliittoon vihkimiseen ja kolmeen siunaamiseen.

Samassa tilaisuudessa maistraatin edustaja vihki avioliittoon neljä paria.

Saario kertoo, että sähköpostilla saapuneen lyhyen kantelun on allekirjoittanut yksi yksityishenkilö. Kantelija viittaa Kotimaa24:ssä 1.3. julkaistuun uutiseen. Hän kirjoittaa, että Sadinmaa on syyllistynyt virkavirheeseen ja pyytää tuomiokapitulia selvittämään asiaa. Kantelun mukaan Suomen evankelis-luterilainen kirkko pitää avioliittoa miehen ja naisen välisenä.

Ritva Saarion mukaan asiasta keskustellaan ensimmäisen kerran ensi keskiviikkona pidettävässä kapitulin istunnossa. Sen jälkeen Sadinmaalta pyydetään asiasta kirjallinen vastine.

Kuva: Olli Seppälä. Kai Sadinmaa Musiikkiteatteri Kapsäkissä 1. maaliskuuta.

Lue myös:

Pappi Kai Sadinmaa sateenkaariparien vihkitilaisuudessa: "Tämä on mielettömän iso juttu"