Rippileiristä kertovan elokuvan kuvaukset alkoivat – juoni seuraa nuoria ja työntekijöitä "vimmaisella ripariviikolla"

Kirkkonummella alettiin kuvata tiistaina rippileirille sijoittuvaa pitkää elokuvaa, joka kulkee työnimellä Eden.

"Äkkirakastumiset, järisyttävät oivallukset, yllättävät ystävyydet ja yöjuoksut sävyttävät 15-vuotiaiden nuorten vimmaista ripariviikkoa", Ulla Heikkilän esikoiselokuvasta kertovassa tiedotteessa todetaan.

Edenin nuorten rooleissa nähdään viime vuosien kotimaisista elokuvista tuttuja näyttelijöitä, kuten Aamu Milonoff (Tyttö nimeltä Varpu, Hölmö nuori sydän), Linnea Skog (Tyttö nimeltä Varpu), Amos Brotherus (Tuntematon mestari) ja Jere Ristseppä (Hölmö nuori sydän). Rippileirin aikuisten rooleissa ovat Satu Tuuli Karhu, Tommi Korpela ja Irina Pulkka.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Ulla Heikkilä sanoo lähteneensä tekemään Edeniä, koska häntä kiinnostaa yksilön ja ryhmän suhde. Ajatus rippileirille sijoittuvasta elokuvasta on kypsynyt Heikkilän mielessä pitkään.

"Tämä elokuva-aihe on muhinut jonkin taideteoksen aiheena jo omasta rippileiristä saakka. Taideteollisessa korkeakoulussa oli mietittävä pitkän elokuvan aihetta ja ajattelin jo silloin, että tässä se on. Aktiivisesti aloin työstää käsikirjoitusta kolme vuotta sitten", Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Elokuva sai viime vuonna 10 000 euron tuotantotuen Kirkon mediasäätiöltä. Tukipäätöksessä elokuvaa kuvaillaan seuraavasti: "Rippileirille sijoittuva nuortenelokuva yksilöstä, ryhmästä ja ulkopuolisuuden tunteesta. Rippileiriviikkoa seurataan kolmen leiriläisen silmin. Kasvattajia edustavat elokuvassa kristinusko ja kirkko. Elokuvan b-juoni seuraa leirin pappeja, jotka näkevät kasvatustehtävänsä hyvin eri tavoin."

Suomen elokuvasäätiön tukipäätöksessä todetaan: "Eden on elokuva vihasta ja rakkaudesta, bileistä ja Jumalasta."

Elokuvan on määrä saada ensi-iltansa kesällä 2020. Elokuvan tuottaa Miia Haavisto Tekele Productions Oy:stä, ja sen levittää Nordisk Film.

Kuva: Annika Miettinen. Kuvassa ohjaaja-käsikirjoittaja Ulla Heikkilä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.