Putin: Kommunismin eetos kuin Raamatusta

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kertonut pitävänsä edelleen kommunismin ja sosialismin ideoista. Hän ei myöskään ole hävittänyt Neuvostoliiton kommunistisen puolueen jäsenkirjaansa.

Asiasta kertoo Interfax-Religion.

Kansalaisfoorumissa Etelä-Venäjällä maanantaina esiintynyt Putin on myös verrannut Neuvostoliitossa laajalle levinnyttä Kommunismin rakentajan moraalikoodia Raamattuun, ja kertonut koodin muistuttavan erästä raamatunkohtaa.

Putinin mukaan koodi puhuu hyvistä asioista, kuten tasa-arvosta, veljeydestä ja onnesta.

Kommunismin rakentajan moraalikoodissa on 12 kohtaa. Niitä muistuttava raamatunkohta saattaa Putinin ajattelussa olla Vanhan testamentin Kymmenen käskyä.

Aikaisemmin Putinin poliittinen kilpailija, Venäjän kommunistisen puolueen pääsihteeri Gennadi Zjuganov on verrannut Neuvostoliiton aikaista moraalikoodia jopa Matteuksen evankeliumin Vuorisaarnaan.

Putin totesi kuitenkin Neuvostoliitossa toteutetun reaalisosialismin olleen kaukana sosialistisista utopioista. Hän arvioi myös, että tsaarin-Venäjän aikainen sorto oli vähäistä verrattuna siihen sortoon, mikä alkoi neuvostovaltion rakentamisen myötä.