Puoluejohtaja Riikka Purra tuli valiokuntansa kanssa vierailulle kirkolliskokoukseen

Espoon piispa Kaisamari Hintikka keskusteli hiippa­kuntansa alueella, Kirkko­nummella, asuvan perus­suomalaisten puheen­johtajan Riikka Purran kanssa kirkollis­kokouksessa Turun kristillisellä opistolla. Kuva: Meri Toivanen

Turussa tällä viikolla kokoontuvan kirkolliskokouksen arkea seurasi keskiviikkona jäseniä eduskunnan hallintovaliokunnasta. Kansanedustajista paikalla olivat valiokunnan puheenjohtaja Riikka Purra (ps.) sekä Heidi Viljanen (sd.), Kari Tolvanen (kok.) ja Mauri Peltokangas (ps.). Lisäksi mukana oli valiokunnan virkamiehiä.

Valiokunnan kokoonpanoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi kaikkiaan 15 kansanedustajaa.

Eduskunnan hallintovaliokunnan ja kirkolliskokouksen yhteydenpidolla on pitkät perinteet. Tällä kertaa valiokunta muun muassa seurasi täysistuntoa, keskusteli arkkipiispan ja Kirkkohallituksen kansliapäällikön kanssa sekä järjesti yhteisen tilaisuuden kirkolliskokouksen lakivaliokunnan ja hallintovaliokunnan kanssa.

Valiokunnan puheenjohtaja Riikka Purra sanoi Kotimaalle pitäneensä vierailua tärkeänä, erityisesti siksi, että eduskunnan valiokunnatkaan eivät ole korona-aikana voineet tavata sidosryhmiään.

– Oli hyvä, että päästiin tänne tapahtumakentälle. Keskustelut olivat erittäin hyviä ja vierailu oli positiivinen yllätys. Ei jäykkä niin kuin odotin.

Purran mukaan valiokunnan jäsenet keskustelivat arkkipiispan ja kansliapäällikön kanssa Ukrainan tilanteesta, Venäjästä ja hallintokysymyksistä.

– Päädyimme siihen, että asiat etenevät kirkossa hitaasti siksi, että niin moni asia on omantunnonkysymys. Täällä ei ole puolueita ja siksi tilanne on toinen kuin eduskunnassa, hyvässä ja pahassa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.