Pop-tähti sanoitti Suvivirren uuteen uskoon

VesalaPaulaWIKITeeveePaula Vesala on sanoittanut Suvivirren Helsingin Sanomien Nyt-liitteen pyynnöstä uuteen uskoon. Uskonnollisesta sisällöstä riisuttu virsi muuttui suositun pop-tähden käsittelyssä Suvilauluksi. Vesalan kerrotaan korvanneen "uskonnollisen ylistyksen ympäristön suojelulla ja rauhanaatteella".

- Vanhemmat ihmiset saattavat raivostua, mutta ei ole kovin vaarallista laulaa luonnonsuojelusta ja rauhankuorosta, Vesala arvelee Nyt-liitteelle.

Vesala kertoo ettei virren uudelleensanoitustehtävä ollut suinkaan helppo. Hän löysi kuitenkin esimerkiksi Suvilaulussa virressä mainitulle Libanonin kauneudelle verrokin Hämeenlinnasta, Aulangolta.

Opettajan tehtävissä toiminut Vesala kertoo, että hänen mielestään uskonnon tulisi koulussa muuttua oppiaineena ei-tunnustukselliseksi, jotta se sopisi kaikille vakaumuksesta huolimatta. Hän paljastaa pitävänsä virren kristillisistä viitteistä samaan tapaan kuin kalevalaisesta kirjoitusperinteestä.

Nyt-liite uusitutti myös virren sävelen. Suvivirrestä on tehty uskonnoton versio Nyt-liitteen tietojen mukaan jo 2003, mutta se ei ole yleistynyt.

Kuva: Wikipedia/Teevee

Lue Nyt-liitteen juttu

Lue Suvilaulun sanat

Katso myös: Helsingin Narinkatorin Suvivirsi-tapahtumaa 31.5 varten kuvattu Anna Puun ja Yonan sovitus perinteisestä Suvivirrestä.