Podcast: Miksi enää ei ole pylväspyhimyksiä?

Kirkon ehkäpä suurimpia julkkiksia ensimmäisellä vuosituhannella olivat styliitat eli pylväskilvoittelijat, jotka elivät pylväiden päällä rukoillen ja mietiskellen. Styliitat elivät pylväittensä päällä vuosikymmeniä laskeutumatta koskaan niiltä alas, moni käytännössä koko elämänsä. He harjoittivat tätä ankaraa elämää läpi vuoden uhmaten kesän polttavaa kuumuutta ja talven pakkasia.

Pylväskilvoittelu sai alkunsa nykyisen Syyrian alueella 400-luvun alussa, jolloin Pyhä Simeon Styliitta keksi nousta pylvään päälle. Hänen kilvoittelunsa oli jo tätä ennen kiinnostanut suuria ihmisjoukkoja, ja pylväälle nouseminen oli tapa päästä siunausta pyytävien ja Simeonia jatkuvasti tässä tarkoituksessa koskettelevien ihmisten ulottumattomiin. Hänen pylvästään kohotettiin monta kertaa ja lopulta se kohosi 16,5 metrin korkeuteen.

Syyskauden viimeisessä podcastissa pohditaan miksei enää ole pylväspyhimyksiä? Ja milloin kristillinen kilvoittelu menee liian pitkälle? Vai tarvittaisiinko tätä kilvoittelun henkeä kirkossa yhä?

Kuuntele Heikki Rusaman ja Eero Hietalan Kirkon ihmeellisimmät tarinat -podcast alta. Jakson voi kuunnella myös Spotifyssa tai käyttämässäsi podcast-sovelluksessa