Pitäisikö luterilaisten ja helluntailaisten pyytää toisiltaan anteeksi?

Entinen Helsingin Saalem-seurakunnan toiminnanjohtaja Klaus Korhonen ehdottaa Ristin Voitto -lehdessä, että luterilaiset ja helluntailaiset voisivat pyytää toisiltaan anteeksi. Korhosen mielestä anteeksi voitaisiin pyytää "väärää todistusta, tuomitsevia sanoja ja ylimielisiä asenteita".

– Tällaisia anteeksipyyntöjä on esiintynyt kristillisten yhteisöjen sekä kristittyjen ja juutalaisten välillä. Ne eivät ole pyyhkineet pois opillisia eroja, mutta ovat joissakin tapauksissa antaneet tilaa Pyhän Hengen työlle ja todistaneet kristittyjen haluavan toimia sovituksen hengessä.

Korhonen toimi aiemmin vuosia helluntailaisten ja evankelis-luterilaisen kirkon välisessä neuvottelukunnassa.

Neuvottelukunnan sihteerinä nykyään toimiva Kirkon ulkoasian neuvoston johtava asiantuntija Tomi Karttunen sanoo Ristin Voitolle, että jos neuvottelukunnan molemmat osapuolet kokevat tarvetta anteeksipyynnölle, ehdotus on syytä ottaa vakavasti.

– Olisi ehkä syytä hieman kirjoittaa auki molemmin puolin, minkälaisista tapahtumista on ollut kyse. Mitkä haavat eivät vielä ole parantuneet tai estävät keskinäistä yhteyttä, Karttunen ehdottaa.

Juttuun korjattu neuvottelukunnan sihteerin nimi 29.5. kello 12.38.