Pispalan uudistunut kirkko siunataan loppiaisena – "Aiemmin on puuttunut yhteen tulemisen paikka"

Tampereen Pispalan uudistunut kirkko saa siunauksen loppiaisena hiippakunnan piispalta Matti Revolta. Asiasta kertoo Tampereen seurakuntayhtymä tiedotteessaan. Kirkon uudistuksessa kokonaisuuteen sovitettiin muun muassa uusi monitoimitila, joka sitoo seurakuntatalon ja kirkkosalin yhteen. Rakennus on uudistuksen myötä esteetön ja aiempaa energiatehokkaampi.

Uudistuneisiin tiloihin muuttavat diakonian avoin olohuone ja kahvila Silmukka, nuorten aikuisten Varikko-yhteisö sekä muuton yhteydessä uuden nimen saava nuorten tila Lataamo.

Harjun seurakunnan kirkkoherraa Veli-Pekka Järvistä ilahduttaa ajatus, että Pispalan uudistunut kirkko tulee olemaan täynnä eri-ikäisiä ihmisiä aamusta iltaan. Hän uskoo, että uudesta syntyy paljon sellaista, joka ei olisi mahdollista toiminnan ollessa hajautettu pitkin seurakuntaa.

– Aiemmin on puuttunut yhteen tulemisen paikka. Uskon, että muutos vaikuttaa toimintakulttuuriin myönteisesti seurakuntalaisen näkökulmasta. Jos vaikka diakonian asiakas huomaa, että laulukuoro olisikin se tapa, jolla hän haluaa osallistua. Sellaista ei tapahdu, jos ei ole paikkaa, jossa erilaiset ihmiset ja tarpeet voivat kohdata, sanoo Järvinen tiedotteessa.

Kuva Pispalan kirkosta: Matti Karppinen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.