Piispat korostivat kirkon yhtenäisyyden merkitystä

Arkkipiispa Kari Mäkinen ja kirkkohallituksen täysistunnon jäsenet tutustuvat kevätistuntonsa puitteissa Ouluun. Vierailu kaupunkiin on Mäkisen ensimmäinen uudessa virassa.

Arkkipiispa totesi vierailuun liittyvässä tiedotustilaisuudessa, että kirkko on yhtenäinen, vaikka sillä on laajoja alueellisia eroja. Vierailu auttaa näkemään kirkon todellisuutta.

-Kirkon todellisuus on siellä, missä seurakuntaelämä tapahtuu paikallistasolla, Mäkinen sanoi.

Mäkinen muistutti toisaalta myös, ettei pidä hyvänä lähtokohtaa jossa kotimainen ja kehitysmaiden köyhyys asetettaisiin vastakkain.

-Kirkon tulee olla sama kirkko kaikkiin ilmansuuntiin, totesi Mäkinen. Hän muistutti piispojen ruokaturvakannanotosta, joka otti kantaa globaaliin köyhyyteen.

Oulun hiippakunnassa kirkon jäseniä on joillakin alueilla jopa yli 95 prosenttia. Yli neljä viidesosaa kuuluu kirkkoon. Mäkinen näki, että tästä voidaan hakea oppia. Oulun piispa Samuel Salmi korosti omassa kommentissaan yhteisöllisyyden ja huolenpitäisen välistä yhteyttä

– Keskeistä on yhteisöllisyys. Ihmisellä on tarve olla yhteisön jäsen. Missä ihmisistä pidetään huolta, siellä sitoutumisen aste on suurempi. On mietittävä, miten ihmiset pääsevät lähemmäs ihmistä, arvioi Oulun piispa.

Edellinen artikkeliLestadiolaisjohtajan saarnaamisen estänyt kirkkoherra valottaa ajatteluaan
Seuraava artikkeliUskonnon osaajat palkitaan

Ei näytettäviä viestejä