Piispainkokous suosittaa partion ja kirkon yhteistyösopimuksen jatkamista

Suomen partiolaisten puheenjohtaja Maria Ruohola ja arkkipiispa Tapio Luoma ottivat lokakuussa selfien Turun Heinänokassa. Kuva: Olli Seppälä

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous kertoo pitävänsä tärkeänä, että kirkon ja partion pitkä ja hyvä yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin. Kuortaneella pidetyssä piispainkokouksessa 7.12. käsiteltiin kirkon ja partion uutta yhteistyösopimusta. Piispat antoivat siitä lausunnon kirkkohallituksen täysistunnolle.

Nykyinen yhteistyösopimus kirkon ja partion välillä on voimassa tämän vuoden loppuun. Kirkkohallitus käsittelee sopimusasiaa joulukuun kokouksessaan.

Piispainkokouksen mielestä seurakuntien ja lippukuntien tulee tehdä paikallisia sopimuksia yhteistyöstä ja viestiä siitä avoimesti niin, että taustayhteisö näkyy lippukunnan arjessa.

"Yhteistyö Suomen partiolaisten kanssa on välttämätöntä, sillä seurakunnat ovat edelleen taustayhteisönä suurimmalle osalle suomalaisista lippukunnista ja tarjoavat niille tiloja, taloudellista tukea sekä osaamista", lausunnossa todetaan.

Piispainkokous pitää arvokkaana, että partiotoimintaan voi osallistua lapsia ja nuoria riippumatta heidän uskonnollisista yhteisöistään tai katsomuksistaan.

Suomen partiolaiset – Finlands Scouter ry päivitti marraskuussa partion peruskirjan, jolloin partiolupauksesta jäi pois sana Jumala. Piispat toivovat, ettei peruskirjauudistus johda partion etääntymiseen kirkoista ja seurakuntien toiminnasta.

Piispainkokous pitää sopimusluonnoksessa hyvänä positiivisen uskonnonvapauden korostamista sekä sitä, että Suomen partiolaiset sitoutuu tarjoamaan jäsenilleen heidän katsomuksensa mukaista tunnustuksellista uskontokasvatusta.

"Tärkeää on huolehtia, että positiivinen uskonnonvapaus mahdollistaa kristittyjen partiolaisten hengellisen kasvamisen ja oman katsomuksen vahvistumisen partiotoiminnassa samalla, kun se avaa oven käydä syvempään dialogiin toisin uskovien kanssa", piispojen lausunnossa todetaan.

Lue myös:

Jumala-sana poistuu partiolupauksesta, mutta yhteistyö kirkon kanssa jatkuu

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.