Piispainkokous ei esitä Lähetyslentäjiä kirkon lähetysjärjestöksi – ”Edellytykset eivät täyty”

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous ei esitä kirkolliskokoukselle Suomen Lähetyslentäjät ry:n ottamista kirkon viralliseksi lähetysjärjestöksi. Piispainkokous käsitteli Lähetyslentäjien hakemusta kokouksessaan keskiviikkona Helsingissä.

Päätöksen perusteluissa todetaan, että yhdistys ei täytä lähetysjärjestöksi hyväksymisen edellytyksiä, jotka kirkolliskokous hyväksyi toukokuussa. Piispainkokous kehottaa, että kirkon lähetysjärjestöt tekisivät vastaisuudessa nykyistä tiiviimpää yhteistyötä paitsi toisten perussopimusjärjestöjen myös muiden lähetysyhdistysten kanssa.

Kirkon lähetystyön keskuksen vs. johtaja Jaakko Rusama sanoo piispainkokouksen todenneen yksimielisesti, että kirkko ei tarvitse uusia lähetysjärjestöjä.

Kirkolliskokous hyväksyi toukokuussa neljä kriteeriä, joiden pitää täyttyä, jotta järjestö voidaan hyväksyä kirkon viralliseksi lähetysjärjestöksi. Rusama toteaa, että piispainkokoukselle lausunnon antanut kirkon lähetystyön toimikunta katsoi Lähetyslentäjien kohdalla vain yhden kriteerin täyttyvän.

Ensimmäisen kriteerin mukaan järjestön työn on tapahduttava Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksen pohjalta kirkon yhteydessä. Neljännen kriteerin mukaan lähetysjärjestön työntekijöiden pitää noudattaa sakramenttien hoitamisessa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon järjestystä. Rusama huomauttaa, että Lähetyslentäjät on yhteiskristillinen järjestö.

Toisen kriteerin mukaan järjestön on oltava tarpeen kirkon lähetystehtävän toteuttamiseksi. Piispainkokous katsoi, että kirkko ei tarvitse uusia virallisia lähetysjärjestöjä nykyisten seitsemän lisäksi, Rusama toteaa.

Kolmas kriteeri painottaa ulkomaisilla työalueilla tapahtuvaa toimintaa. Tämän kriteerin Lähetyslentäjät täyttää.

Suomen Lähetyslentäjät on osa kansainvälistä lähetyslentojärjestöä Mission Aviation Fellowshipia (MAF). Ekumeeninen järjestö lentää pienkoneilla avustus- ja sairaankuljetuslentoja alueilla, joissa on huonot kulkuyhteydet. Se on myös osallistunut avustustöihin katastrofialueilla, kuten Haitissa ja Nepalissa. Järjestöllä on 130 pienkonetta 30 maassa.

Kuva: LuAnne Cadd / MAF. Lähetyslentäjä Roy Rissanen auttaa potilaskuljetuksissa Mongoliassa.

Lue myös:

Lähetyslentäjät haluaa kirkon lähetysjärjestöksi – Lähetysseura nihkeänä

Lähetyslentäjien Ropponen: Lähetysjärjestöjen määrän kasvattaminen ei lisäisi hallintomenoja

Yllätyskäänne: Kirkolliskokous tyrmäsi aloitteen Lähetyslentäjien hyväksymisestä kirkon lähetysjärjestöksi

Kirkolliskokous hyväksyi kriteerit kirkon lähetysjärjestöille – ja heti kysyttiin, miten niistä voi poiketa

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliPiispa Jukka Keskitalo Oulun seksuaalirikoksista: ”Uutiset ovat järkyttäneet minua sydänjuuria myöten”
Seuraava artikkeliAira Samulinin ura alkoi laittomissa nurkkatansseissa – tutut suomalaiset puhuvat itsenäisyydestä

Ei näytettäviä viestejä