Piispa Teemu Laajasalolle syyte tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta – syyttäjän esitys rangaistuksesta 35 päiväsakkoa

Helsingin piispaa Teemu Laajasaloa vastaan on nostettu syyte tuottamuksellisesta kirjanpitorikoksesta. Asiasta kertoo Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli tiedotteessaan. Syyte koskee Laajasalon yritystoimintaa, jota hän harjoitti ennen kuin hänet valittiin piispaksi. Syyttäjän mukaan kirjanpitorikos ei perustu tahallisuuteen vaan huolimattomuuteen, tiedotteessa kerrotaan.

Syyttäjän mukaan virheet on jo korjattu mutta laiminlyönti on silti tapahtunut. Syyttäjä esittää, että Laajasalon tekemästä laiminlyönnistä on tuomittava 35 päiväsakkoa.

– Olen myöntänyt teonkuvauksen ja pahoitellut laiminlyöntiä jo aiemmin. Omia virheitä ei ole syytä selitellä vaan niistä pitää oppia. Tyydyn siihen ratkaisuun ja sakkoon, joka määrätään, Laajasalo sanoo tiedotteessa.

Tuomiokapituli ei kommentoi asiaa enempää tässä vaiheessa, sillä asia koskee Laajasalon yritystoimintaa eikä viranhoitoa.

– Tuomiokapituli käsittelee asian kun lopullinen päätös on annettu, sanoo vs. lakimiesasessori Jussi Lilja tiedotteessa.

Laajasalo kertoo jäävänsä odottamaan asian ratkaisua eikä kommentoi asiaa tällä erää.

– Jätän viranomaisille ja myös itselleni työrauhan nykyisessä virassani, hän toteaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä seurakuntalehti Kirkko ja kaupunki.

Oikaisu: Otsikkoa korjattu 12.11. kello 18.01. Kyseessä on tuottamuksellinen kirjanpitorikos, ei kirjanpitorikos.

Kuva: Markku Pihlaja / Kirkon kuvapankki

Lue myös:

Teemu Laajasalo poliisin päätöksestä: "Kirjanpidon hoidossa on ollut huolimattomuutta"

Piispa Teemu Laajasalon yhtiön kirjanpidon epäselvyyksistä syyteharkinta – luottokortin käytössä ei epäillä rikosta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.