Piispa Jolkkonen vierailee Talvivaarassa

JOLKKONEN_PIISPA_205Jari Jolkkonen vierailee Talvivaaran kaivosalueella perjantaina 23.11. Piispa tapaa kaivoksen johtoa ja työntekijöitä. Vierailun tarkoituksena on tutustua tilanteeseen paikan päällä ympäristön ja erityisesti kaivoksen työntekijöiden henkisen jaksamisen kannalta.

Tilaisuus on suljettu.

- Talvivaaran vuoto-onnettomuus on sekä ympäristökriisi että inhimillinen kriisi. Kainuun kaunis luonto on saanut haavan, mutta myös tehtaan johto, työntekijät ja heidän perheensä ovat joutuneet lujille. Siksi on tärkeää kaikkien kannalta miettiä, miten kirkko voi auttaa heitä jaksamaan ja ponnistelemaan tilanteen korjaamiseksi, piispa Jari Jolkkonen sanoo.

Mukana vierailulla ovat kirkkoherrat Sotkamon ja Kajaanin seurakunnista, joiden alueelta on runsaasti työntekijöitä Talvivaaran kaivososakeyhtiössä. Kajaanin seurakunta perui viime kesänä varotoimena erityisnuorisotyön leirejä Sotkamon Kivijärvellä, koska aiempina kesinä leiriläisille oli tullut tavallista enemmän iho-oireita Kivijärven vedestä.

Samalla matkalla piispa ja seurue tapaavat myös paikallisia asukkaita, joiden elinympäristöön onnettomuus on vaikuttanut.

Lue torstaina 22.11. ilmestyvästä Kotimaasta lisää Jari Jolkkosen ja ekoteologi Pauliina Kainulaisen mietteitä Talvivaarasta.

Lue myös: Talvivaaran ympäristövaikutukset yltävät körttien sydänmaille

"Pyhä maa" saastuu