Pia Aalto järjestää pyhäinpäivän palvelua, jossa partiolaiset vievät kynttilöitä haudoille

Mynämäen Maahisten lippukunnan pestijohtaja Pia Aalto on mukana järjestämässä pyhäinpäivän kynttiläpalvelua Mynämäen seurakunnassa. Partiolaiset vievät kynttilöitä haudoille muualla asuvien omaisten puolesta.

Miten kynttiläpalvelu toimii?

– Palvelua kaipaavat voivat ilmoittaa seurakuntaan, mille haudalle he haluavat kynttilän. Seurakunta etsii hautarekisteristä tiedon haudan sijainnista ja toimittaa partiolaisille kartan haudoista sekä kynttilät. Sitten pyhäinpäivän aattona partiolaiset käyvät sytyttämässä haudoille pitkään palavat kannelliset kynttilät, jotka palavat läpi pyhäinpäivän. Tarjoamme kynttiläpalvelua myös jouluna.

Mitä palvelu maksaa?

– Kynttilän sytytys maksaa 20 euroa. Puolet siitä käytetään partiolaisten toiminnan tukemiseen ja puolet lähetystyöhön.

Mikä kynttiläpalvelun merkitys on?

– Pyhäinpäivä on erityisesti monille vanhuksille tärkeä päivä. Heille olisi tärkeää, että läheisten haudoilla palaa silloin kynttilä. Moni saattaa kuitenkin asua kaukana tai ei välttämättä itse pääse liikkumaan hautausmaalle. Kynttiläpalvelun avulla tämä tärkeä asia tulee hoidettua.

Minkälaista vapaaehtoistyötä partiolaiset Mynämäellä muuten tekevät?

– Partioon kuuluu keskeisenä osana päivän hyvä työ. Partiolainen on aina valmis auttamaan. Jokainen partiolainen voi itse valita, miten palvelua toteuttaa. Seurakunta on lippukuntamme taustayhteisö, ja teemme mielellämme yhteistyötä seurakunnan kanssa. Järjestämme yhdessä esimerkiksi metsäkirkkoa ja toimimme itsenäisyyspäivänä kunniakujassa sankarihaudoilla. Itse olen käynyt myös laulamassa virsiä vanhustentalon virsipiirissä.

Mitä pyhäinpäivä sinulle merkitsee?

– On hienoa, että on yksi pyhä, jolloin ajatukset keskitetään menehtyneisiin läheisiin. Silloin voi pysähtyä miettimään mennyttä elämää ja muistelemaan merkityksellisiä hetkiä rakkaiden kanssa.

Kuva: Pasi Leino. Pia Aalto on mukana pyhäinpäivän kynttiläpalvelussa Mynämäen seurakunnassa. Aalto kuvattiin Turun vanhalla hautausmaalla.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.