Perumiset latistivat Hengen uudistuksen kesätapahtumaa – Henkisyyden talon nimi vaihtui kritiikin vuoksi

Johanna Kerovuori oli pystyttämässä Hengen talo -tapahtumatilaa KesäSpiritissä. Kuva: Olli Seppälä

Hengen uudistus kirkossamme ry. vietti kesätapahtumaansa, KesäSpiritiä Lempäälän kauppakeskus IdeaParkissa viime perjantaina ja lauantaina. Järjestäjät uskalsivat toivoa paikalle jopa tuhatta osallistaujaa, mutta lähellekään sitä ei päästy.

– Ikävä kyllä puolet ennakkoon ilmoittautuneista perui tulonsa viime tingassa arvatenkin Pirkanmaalla pahentuneen koronatilanteen vuoksi, kertoo Hengen uudistus kirkossamme ry:n yhteisövalmentaja Johanna Sandberg.

Enimmillään väkeä yhdessä tilaisuudessa oli alle 300.

KesäSpiritin yksi erikoisuus tänä vuonna oli uushenkisyyden ja kristillisyyden rajaa tutkiva Hengen talo.

– Alun perin puhuimme Henkisyyden talosta, mutta jäsenistöltä tuli kritiikkiä, joka osoitti että se ymmärrettiin synkretismiksi eli uskontojen sekoittamiseksi, joten nimi vaihdettiin Hengen taloksi.

Johanna Sandberg pitää Hengen taloa kiinnostavana kokeiluna, vaikka se ei suuria osallistujamääriä kerännytkään.

– Hengen talo on myös konsepti, joka voidaan siirtää toisenlaiseen tapahtumaympäristöön kuin vain kristilliseen, Sandberg uskoo.

Viime viikon Kotimassa (30.7.) toiminnanjohtaja Timo Pöyhönen kertoi, että Hengen uudistuksen piirissä on pitkään pohdittu kirkon suhdetta uushenkisyyteen asiantuntijoiden, ja myös kokemusasiantuntijoiden kanssa.

– Tulimme näkemykseen, että kokemuksellisuuden avulla voimme rakentaa siltaa uushenkisyyteen päin. Karismaattisuus tarjoaa mielestämme tähän hyvän lähestymistavan.