Pelastusarmeija yhteistyöhön muotiketjun kanssa – käytettyjä talvitakkeja välitetään tarvitseville

Vanhat takit voi laittaa kiertoon Pelastusarmeijan ja Vero Modan kampanjan kautta. Kuva: Olli Seppälä

Pelastusarmeija ja muotiketju Vero Moda keräävät ympäri Eurooppaa lämpimiä vaatteita naisille. Share the Warmth -hyväntekeväisyyskampanjan tarkoituksena on lahjoittaa tarpeettomat takit niitä enemmän tarvitseville.

Vero Moda kannustaa ihmisiä tuomaan käytetyt talvitakit myymälään ja lupaa kiitokseksi 20 prosentin alennuksen ostetusta tuotteesta. Liikkeistä lahjoitukset toimitetaan Pelastusarmeijan tiimeille, jotka tarkistavat niiden kunnon. Vaatteet korjataan tarvittaessa. Avun tarpeessa oleville annetaan vain käyttökelpoisia, lämpimiä takkeja.

Vaatteita jaetaan Pelastusarmeijan yömajoista ja muista sosiaalisen työn pisteistä.

Kampanja on käynnissä 25. lokakuuta asti kaikissa Vero Modan liikkeissä Suomessa, Ruotsissa, Itävallassa, Belgiassa, Tšekissä, Tanskassa, Färsaarilla, Ranskassa, Saksassa, Islannissa, Luxemburgissa, Alankomaissa, Norjassa, Irlannissa, Sveitsissä ja Britanniassa.

Viime vuoden syksyllä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa järjestettiin vastaava kampanja, jonka ansiosta kuusituhatta vaatekappaletta lahjoitettiin avuntarpeessa oleville naisille.

– Lämmin takki ei ole turvattomalle ihmiselle vain käytännöllinen apu, vaan antaa myös lämpöisen tunteen siitä, että ihmiset välittävät, sanoo Tanskan Pelastusarmeijan edustaja Jette Skov Pelastusarmeijan tiedotteessa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.