Pekka Tuomikoski valittiin Limingan seurakunnan kirkkoherraksi

Limingan kirkkoherraksi valittiin sunnuntaina 3.11. pidetyssä vaalissa toisella vaalisijalla ollut Raahen seurakunnan kappalainen Pekka Tuomikoski. Hän sai vaalissa 862 ääntä.

Ensimmäisellä vaalisijalla ollut Alavieskan seurakunnan vt. kirkkoherra Riitta Valtokari sai 626 ääntä ja kolmannella vaalisijalla ollut Haukiputaan seurakunnan kappalainen Saila Karppinen 291 ääntä.

Suorassa kansanvaalissa oli 1 786 äänestäjää. Äänestysprosentti 35,9.

Kirkkoherraksi valittu Pekka Tuomikoski on 44-vuotias. Hän on aiemmin toiminut pappina muun muassa Pudasjärvellä, Vihannissa ja Raahessa sekä Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen projekti- ja rippikoulusihteerinä.

– Lähden siitä, että kirkkoherran tehtävä on yhdistää ja purkaa raja-aitoja. Me kaikki olemme samassa kirkossa ja sinne mahtuu eri tavalla ajattelevia, Tuomikoski sanoo.

Tuomikoski kertoo, että juuri ennen Kotimaa24:n puhelinsoittoa hän oli toimittamassa hautaan siunaamisen. Tilanne oli poikkeuksellinen, sillä kyseessä oli yksinäinen ihminen, jonka hautajaiset maksoi sosiaalitoimi. Tuomikoski otti mukaan kukkakimpun, jonka oli saanut seurakunnalta onnittelulahjaksi vaalituloksen johdosta.

– Meni kukkakimppu parempaan tarkoitukseen.

Pekka Tuomikoski on myös tuottelias tietokirjailija. Hän on kirjoittanut erityisesti historiasta, sota-ajan tapahtumista sekä muun muassa Kekkosen saunakirjan ja kirjan joulusta Lutherin kotona.

Kuva: Heidi Tuomikoski

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.