Pastori kirjoitti kreationistisen kivikirjan

Kaksinkertaisen tohtorin (TkT ja FT) ja papin (TM) Pekka Rahkilan viime jouluna ilmestynyt kirja, Säihkyvät kivet - Kiviin kaiverrettu luomiskertomus, yhdistää Raamatun ja jalokivet. Pastori Rahkila on kreationisti eli hän ei usko evoluutioteoriaan, koska hän pitää sitä Raamatun ja luonnontieteen tutkimustulosten vastaisena.

- Kun aloin kirjoittaa, ajattelin että teksti jää pöytälaatikkoon. TV7 kuitenkin kiinnostui ja kirja tuli painosta ennen joulua. Aihepiiri oli kustantajan mukaan koskematon ja iskemätön.

Pekka Rahkila on perannut Säihkyvät kivet -kirjan aihepiiriä noin 35 vuotta. Hän valmistui 70-luvulla kartografiksi ja geologiksi ja luennoi dosenttina maaston muoto-oppia Teknillisessä korkeakoulussa. Kirjassa onkin paljon raamatullista asiaa Maan luomisesta ja aineen olemuksesta.

- Jalokivet ovat yksi mineraalien ryhmä, eräs erikoinen osa maankamaraa - maaperää ja kallioperää. Ne ovat olleet kiinnostukseni kohteena 3-4 vuotta.

Rahkilan kirjan ydin ovat vuoden 1933/38 Raamatussa esiintyvät 15 jalokiveä. Raamatussa mainitaan Rahkilan mukaan kolme suurta jalokiviluetteloa: Hesekielin kirjan luvussa 28, 2. Mooseksen kirjan luvussa 28 ja Ilmestyskirjan luvussa 21. Kirjassa tarkastellaan näitä luetteloita.

Kirjan taustalla on Rahkilan halu tuoda jokaisen tarkasteltavaksi Raamatun paikkansapitävyys geologisin perustein - ja kansantajuisesti.

- Normaalilukijalle jaspis, safiiri ja onyksi saattavat olla pelkkiä outoja, vierasperäisiä sanoja ja käsitteitä, jotka eivät pysäytä. Kun on porautunut aiheeseen syvemmin ja geologia ja aineen olemus ovat jollain tavalla tuttuja, alkaa miettiä mistä onkaan kysymys. Kiinnostavaa on, miten tämä kokonaisuus, missä elämme ja olemme on syntynyt sekä miten jalojalokivien koostumus siihen kytkeytyy ja mitä se erityisesti raamatullisesti tarkoittaa, Rahkila sanoo.

Rahkila tuli uskoon runsaat 37 vuotta sitten ollessaan tekniikan lisensiaatti ja samalla geologian graduvaiheen opiskelija.

- Silloin ymmärsin, ettei kaikessa oleva moninaisuus ja harmonia voi olla pelkkää sattumaa. Koko looginen kokonaisuus puhuu sen puolesta, että kaiken takana on suuri älykäs suunnittelija, Raamatun Jumala. Ja jalokivet ovat yksi osa tätä mielenkiintoista kokonaisuutta.

Pekka Rahkila edustaa ajattelultaan kreationismia eli hän kiistää tieteessä vallitsevan evoluutioteorian epäraamatullisena. Otaniemessä kartografiaa opiskelleen ja lisäksi geologiksi 1970-luvulla valmistuneen Rahkilan kirja ei ole varsinaisesti tieteellinen kirja. Hänen mukaansa se on kansantajuinen katsaus luodun maapallon geologisista ja raamatullisista ominaisuuksista. Kirjan lopussa selvitellään geologis-teologista luomisuskoon liittyvää terminologiaa 15 sivun verran.

- Haluan kansantajuisesti tuoda esille sen, mitä olen geologina 35 ja pappina 20 vuotta mietiskellyt: Raamatun Jumala on kaiken takana ja kaiken tehnyt. Ja jalokivet ovat osa tätä suurta kokonaisuutta.