Pappi saarnasi anteeksiantoa pedofiilipapeille Saksassa – seurakuntalaiset kävelivät ulos

Seitsemisenkymmentä seurakuntalaista poistui mielenosoituksellisesti viime sunnuntaina kesken saarnan katolisesta Münsterin Pyhän Hengen kirkosta Saksassa. Syynä protestiin oli se, että kirkossa saarnannut pappi Ulrich Zurkuhl kehotti saarnassaan antamaan anteeksi pedofiilipapeille. Asiasta kertoi Deutsche Welle.

Jo eläkkeellä olevan Zurkuhlin tarkoituksena oli omien sanojensa mukaan opettaa seurakuntalaisille anteeksiannon merkitystä. Hän pahoitteli saarnassaan sitä, että katolisen kirkon paljastuneet pedofiilipapit leimataan rikollisiksi.

"Kukaan ei ole läpikotaisin paha. Hyvyys ja syyllisyys kietoutuvat usein yhteen tai ovat rinnakkain erillään toisistaan", Zurkuhl saarnasi. Hän vaati kirkon hierarkiaa sanomaan asiaan jo anteeksiannon sanan.

Seurakuntalaiset keskeyttivät 79-vuotiaan papin saarnan ja alkoivat väittää hänelle vastaan. Tilanne muuttui Deutsche Wellen mukaan kaoottiseksi, saarna keskeytyi ja seitsemisenkymmentä seurakuntalaista käveli ulos. Heidän joukossaan oli hyväksikäytön uhreiksi joutuneita.

Zurkuhl kertoi jumalanpalveluksen jälkeen Kirche und Leben -verkkolehdelle olevansa järkyttynyt ja pahoillaan, ettei saanut anteeksiannon merkitystä välitettyä "kirkuvalle ihmislaumalle".

Kuva: Jari-Pekka Peltoniemi. Pietarinkirkko Vatikaanissa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.