Papit: ”Edellytämme poliittisilta päättäjiltä vahvempaa moraalista selkärankaa”

Miekkari5DSC_3061_1

(Täydennetty 3.9. klo 10.15) ”Edellytämme viranomaisilta sekä poliittisilta päättäjiltä vahvempaa moraalista selkärankaa”, sanoi espoolainen pastori Antti Siukonen eduskuntatalon portailla tiistai-iltapäivällä pidetyssä papiston mielenosoituksessa. Mielenilmaus oli järjestetty kolmen nälkälakossa olevan afgaanimiehen käännyttämistä vastaan.

Paikalla oli vajaat 70 pappia. Mielenosoitus oli järjestetty Helsingissä samaan aikaan pidettävien papiston päivien kanssa.

Papiston kannanotossa oli 348 allekirjoitusta, muiden muassa Helsingin piispa Irja Askola sekä piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen.

Eduskuntatalon vanhin mielensoittaja oli 100-vuotias pappi Päivö Parviainen.

- Oli tilaisuus osallistua ja ilolla tulin. Pakolaisten asia on aina tärkeä.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan pappi Päivi Linervo kertoo nähneensä nälkälakosta ja mielenosoituksesta Facebookissa.

- Tämä on niin iso asia, etten voinut olla tulematta. Jokaisen kristityn velvollisuus on osallistua.

Vilho Vähäsarja on Tunturi-Lapin turistipappi Muoniosta.

- Olen aina ollut vähemmistöjen puolella. Kun kuulin papiston päivien yhteydessä nälkälakkolaista, heidän kohtalonsa kosketti.

Ainoa mielenosoitusta seurannut kansanedustaja oli Ilkka Kantola (sd). Hänet pyydettiin mikrofonin varteen ja Kantola puhui poikkeukselliselle mielenosoittajajoukolle:

- Tähän yksityistapaukseen en voi ottaa kantaa, en sitä tarkemmin tunne, mutta toivon, että oikeus ja kohtuus tapahtuvat, Kantola totesi puheenvuoronsa lopuksi.

Kotimaa24:lle Kantola sanoi pitävänsä pappien mielenosoitusta elämän merkkinä.

- Vaikeampi kysymys tietysti olisi jos kirkon johto laajemmin pyytäisi olemaan noudattamatta lakeja. Meillä joskus ollaan kriittisiä sen suhteen, että islamilaisessa maailmassa uskonto ja politikka sekoittuvat, mutta eikö siitä ole tässäkin kyse, Kantola sanoi ja viittasi eduskunnan rappusilla seisoneeseen joukkoon.

Lue pappien kannanotto

Lue myös Papit osoittavat mieltä afgaanimiesten puolesta

Miekkari1DSC_3063

Miekkari3DSC_3026

Miekkari2DSC_3078Kuvat: Olli Seppälä