”Paine irrottautua kristillisestä uskosta kasvaa”

”Tällä hetkellä elämme sellaista historian vaihetta, jossa paine kristillisen uskon vaikutuspiiristä irrottautumiseen kasvaa” ,sanoi sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) puhuessaan Hengellisillä syventymispäivillä Helsingissä lauantaina 25.8.. Räsänen muistutti, että historian mittaan kristillisellä uskolla on ollut suuri vaikutus niin yksilöihin kuin yhteiskuntiin.

”Väitän, että kirkoilla ja kristillisillä järjestöillä on paljon suurempi vaikutus yhteiskunnan vakauteen, turvallisuuteen ja talouteen kuin usein osataan ajatella. En puhu pelkästään niistä alkoholisteista tai rikoksenuusijoista, joiden kohdalla uskoontulo on muuttanut elämän suunnan. Kestävät arvot ja elämän mielekkyys ovat koko hyvinvointiyhteiskunnan perusta. Etiikka ei synny tyhjiössä. Arvot jäävät tyhjiksi sanoiksi, jos niitä ei kyetä maailman katsomuksellisesti määrittelemään”, Räsänen sanoi Syventymispäivien pääjuhlassa, jossa aiheena oli onko kristillisellä uskolla tulevaisuutta yhteiskunnassa ja kirkossa.

Räsäsen arvioi, että mitä enemmän vaietaan Raamatun opetuksesta kipeisiin ajankohtaisiin kysymyksiin, sitä voimakkaampi on torjunta.

”Jos kiellämme ihmisiltä oikeuden synnin tuntoon, varastamme heiltä myös evankeliumin ilon ja varmuuden. Varmuus taivaasta lepää sen varassa, että Kristus on varmasti sovittanut todelliset syntimme ja noussut ylös kuolleista. Luottamus ajattomaan, muuttumattomaan ja vaikuttavaan Jumalan sanaan ja evankeliumin ilo ja varmuus kulkevat käsi kädessä. Siksi erityisen surullisia ovat sellaiset opit, joilla nakerretaan luottamusta Raamattuun Jumalan Sanana.”

Räsäsen koko puhe luettavissa täältä