Paavi Benedictus XVI kirjoittaa olevansa ”pyhiinvaellusmatkalla kohti Herran huonetta”

Paavi emeritus Benedictus XVI eli Joseph Ratzinger on huonossa kunnossa ja valmistautuu viimeiselle matkalleen, kertoo Dagen.

”Fyysisten voimieni pitkäaikaisen heikkenemisen vuoksi olen pyhiinvaellusmatkalla kohti Herran huonetta”, Joseph Ratzinger kirjoitti kirjeessä, jonka italialainen lehti Corriere della Sera julkaisi viime viikolla.

Pian 91 vuotta täyttävä Ratzinger on asunut pienessä luostarissa Vatikaanissa sen jälkeen, kun hän jättäytyi pois paavin tehtävistä viisi vuotta sitten.

”Minulle on ollut suurta armoa tämän toisinaan kovin uuvuttavan matkan viimeisellä taipaleella olla sellaisen rakkauden ja ystävällisyyden ympäröimä, etten olisi osannut sitä edes kuvitella”, Ratzinger vastasi Corrieren lukijoille, jotka olivat tiedustelleet hänen vointiaan.

Vatikaanista kerrotaan, että paavi emeritus ei enää hallitse käsiään eikä pysty enää soittamaan pianoa mutta hänen mielensä on hyvin kirkas ja hän muistaa kaiken.

Kuva: L’osservatore Romani, servizio fotografico

Edellinen artikkeliTurun tuomiokirkon urut hajosivat kaksi minuuttia ennen konserttia – f-nuotti pamahti soimaan itsestään
Seuraava artikkeliPiispa Jolkkonen: Maallinen johtajasopimus helpottaisi kirkkoherran saamista viralta

Ei näytettäviä viestejä