Oulun Piispanpyöräilyssä bongaillaan nalleja kirkkojen ikkunoista

Piispanpyöräily on piispa Jukka Keskitalon ideoima liikuntatapahtuma, joka toteutettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Koronatilanne sai piispan pohtimaan tapahtumalle toisenlaista konseptia.

Keskitalo sanoo Oulun hiippakunnan tiedotteessa, että poikkeusajan kokoontumisrajoituksista huolimatta pyöräileminen on mahdollista perheen tai ystäväporukan kesken.

– Nallebongaus on levinnyt laajasti ympäri maan ja pohdin, voisivatko nallet kurkistella myös kirkkojen ikkunoista ja näin tuoda iloa ja hyvää mieltä ihmisille. Näin syntyi ajatus siitä, että voitaisiin pyöräillä kirkkojen luokse ja bongailla samalla nalleja, Keskitalo kertoo.

Perheet ja ystäväporukat voivat osallistua Piispanpyöräilyyn heille itselleen parhaana ajankohtana touko-kesäkuussa. Nallet ovat Oulun seudun kirkoilla 11.5. alkaen. Tapahtuman verkkosivu ohjeineen on täällä.

Alun perin tapahtuma oli ajatus toteuttaa Suvivirren sunnuntaina 24.5. Kyseisen päivän kolehtikohteena kirkossa on Kirkon Ulkomaanavun kautta lasten ja nuorten koulutuksen mahdollistaminen ja tukeminen kehitysmaissa. Niinpä Piispanpyöräilyn osallistujia rohkaistaan antamaan vapaaehtoinen lahja Kirkon Ulkomaanavulle.

Tapahtuman yhteistyökumppaneja ovat Oulun seudun seurakunnat sekä Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu, PoPLi ry. Piispa on haastanut myös muut Oulun hiippakunnan seurakunnat mukaan niiden parhaaksi katsomalla tavalla.

Piispallisilla liikuntatapahtumilla on Oulun hiippakunnassa perinteitä. Edellisen piispan Samuel Salmen aikana järjestettiin Piispansauvakävelyitä.

Kuva: Harriet Urponen. Piispa Jukka Keskitalo ja nalle pyöräntarakalla.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.