Oulun hiippakuntadekaaniksi Haaparannan kirkkoherra Juha Rauhala

Juha Rauhala. Kuva: Minna Kolistaja / Rauhan Tervehdys

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on valinnut hiippakuntadekaanin virkaan Juha Rauhalan, 54. Hän työskentelee tällä hetkellä Ruotsin kirkossa Haaparannan seurakunnan kirkkoherrana ja Norra-Norbottenin lääninrovastina.

Rauhala on toiminut kirkkoherrana Oulun hiippakunnassa Pudasjärven ja Taivalkosken seurakunnissa sekä Porvoon hiippakunnassa Ahvenanmaan seurakunnissa. Rauhala on toiminut myös Koillismaan rovastikunnan lääninrovastina ja Oulun tuomiokapitulin pappisasessorina sekä muissa kirkollisissa luottamustehtävissä.

Rauhala on suorittanut työnohjaajan ja työyhteisökonsultin koulutukset sekä toiminut näissä tehtävissä sekä Suomessa että Ruotsissa. Rauhalalla on myös lähetystyön kokemusta Botswanasta sekä Suomen Lähetysseuran aluekoordinaattorin työstä Tansaniasta ja Etiopiasta.

Rauhala aloittaa hiippakuntadekaanina 1.3.

Hiippakuntadekaanin tehtävänä on johtaa ja kehittää piispan alaisuudessa hippakunnallista toimintaa. Hän on tuomiokapitulin kollegion ja johtoryhmän jäsen sekä toiminnallisen osaston henkilöstön esimies. Hiippakuntadekaanin työssä painottuu seurakuntien johdon tukeminen, seurakuntien työyhteisöjen kehittäminen sekä hiippakunnan alueella tehtävä kirkon työn kehittäminen.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.