Oulun hiippakuntadekaaniksi Haaparannan kirkkoherra Juha Rauhala

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on valinnut hiippakuntadekaanin virkaan Juha Rauhalan, 54. Hän työskentelee tällä hetkellä Ruotsin kirkossa Haaparannan seurakunnan kirkkoherrana ja Norra-Norbottenin lääninrovastina.

Rauhala on toiminut kirkkoherrana Oulun hiippakunnassa Pudasjärven ja Taivalkosken seurakunnissa sekä Porvoon hiippakunnassa Ahvenanmaan seurakunnissa. Rauhala on toiminut myös Koillismaan rovastikunnan lääninrovastina ja Oulun tuomiokapitulin pappisasessorina sekä muissa kirkollisissa luottamustehtävissä.

Rauhala on suorittanut työnohjaajan ja työyhteisökonsultin koulutukset sekä toiminut näissä tehtävissä sekä Suomessa että Ruotsissa. Rauhalalla on myös lähetystyön kokemusta Botswanasta sekä Suomen Lähetysseuran aluekoordinaattorin työstä Tansaniasta ja Etiopiasta.

Rauhala aloittaa hiippakuntadekaanina 1.3.

Hiippakuntadekaanin tehtävänä on johtaa ja kehittää piispan alaisuudessa hippakunnallista toimintaa. Hän on tuomiokapitulin kollegion ja johtoryhmän jäsen sekä toiminnallisen osaston henkilöstön esimies. Hiippakuntadekaanin työssä painottuu seurakuntien johdon tukeminen, seurakuntien työyhteisöjen kehittäminen sekä hiippakunnan alueella tehtävä kirkon työn kehittäminen.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliVantaan Hämeenkylän kirkkoherraksi valittu Matti Hyry on seudulla tuttu pappi ja opettaja
Seuraava artikkeliKommentti: Loukkaantumisen kulttuuri sataa vastustajan laariin – älä hätiköi tulkitessasi, mitä toinen tarkoittaa

Ei näytettäviä viestejä