Mysteerikuva: Mikä joukkue poseeraa? - Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa.fi julkaisevat kuvia arkistostaan.

Tämän viikon kuvassa on iso joukko miehiä, urheilujoukkue selvästi, mitalit kaulassaan. Mikä joukkue ja mikä laji on kyseessä? Tunnistatko kuvan henkilöitä? Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu:

Viime viikon mysteerikuvaan tuli useita tunnistuksia. Erkki (Eki) Toivanen kirjoittaa:

”Kuva on tuttu, olin itse paikalla 11.–13.6. 1993 pidetyillä Suomen Lähetysseuran lähetysjuhlilla Espoon Tapiolassa. 13.6. siunattiin lähetystyöhön Tansaniaan kuvassa selin olevat pastori Martti Toivanen puolisonsa Leenan kanssa. Keskellä piispa Eero Huovinen, vasemmalla silloinen Lähetysseuran lähetysjohtaja Sakari Pinola ja oikealla Martin isä Alppilan kirkkoherra Pentti Toivanen, joka itsekin oli ollut perheineen lähetystyössä useita kausia nykyisen Namibian alueella ja jatkoi työtään vielä eläkkeellä siellä, jossa myös kuoli äkillisesti ja jonne on haudattu. Kuva on lähetysjuhlien teltasta, päivä oli lämmin ja aurinkoinen alkukesän päivä, josta ensi sunnuntaina 13.6. tulee kuluneeksi tasan 28 vuotta.”

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.