Mysteerikuva: Ketkä kaksi miestä ja naista huoneessa, jonka seinällä on risti?

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Ritva Neuvonen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan.

Tämän viikon mysteerikuvassa on neljä henkilöä, kaksi miestä ja kaksi naista. Heistä kolme istuu pöydän takana. Seinällä näkyy risti. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Mysteerikuvan vastaus julkaistaan poikkeuksellisesti vasta kahden viikon päästä 9.12. ilmestyvässä lehdessä.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon mysteerikuvasta itsensä tunnisti kuvassa keskellä oleva Jyrki Tirronen. Hän kirjoittaa: ”Kuvan maripaitainen nuori mies on allekirjoittanut Jyrki Tirronen. Kuva on todennäköisesti otettu 1970-luvun lopulla ja mahdollisesti Helsingin tuomiokirkon kryptassa. Valitettavasti en enää muista kahden muun nuoren herran nimiä. Muistelen, että he olivat aktiivisesti silloin mukana muun muassa niin sanotussa prosenttiliikkeessä.”

Kuvassa vasemmalla on Markku Malkamäki ja oikealla Timo Kaartinen. Heidät tunnistivat Minna Saarelma-Paukkala ja Kaisa Rauma.

Saarelma-Paukkala ja Mikko Malkavaara arvelivat, että kuva voisi liittyä prosenttiliikkeeseen. Saarelma-Paukkalan mukaan kuva saattaisi olla kulttuurikeskus Lepakosta, jossa liikettä suunniteltiin. Kuvauspaikasta ei ole varmuutta, mutta kuva on otettu marraskuussa 1981.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!