Mysteerikuva: Keitäs tässä seisoo alttarilla ja kuka on itkevä huivipää?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai mihin se liittyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Tämän viikon kuvassa kuusi pappia tai piispaa seisoo alttarilla. Kuvan oikeassa laidassa huomion kiinnittää huivipäinen nainen, joka näyttää siltä kuin pyyhkisi kyyneliä. Missä ja milloin kuva on otettu? Mistä tilanteesta on kyse? Tunnistako kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: toimitus@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon (Kotimaa 1–2/23) mysteerikuvan henkilöt tunnistettiin hyvin. Vasemmalta oikealle he ovat: Pirkko Lehtiö, Miikka Ruokanen, Heikki Räisänen ja Raija Sollamo.

Useampi vastaaja, muun muassa Simo Huhta, Jari Oksanen ja Sinikka Kinnunen tunnistivat paikaksi Seurakuntaopiston kappelin.

Tilaisuuden arveltiin sijoittuvan 1970-luvun loppuun tai 1980-luvun alkuun ja käsittelevän eksegetiikan ja kirkon opin välistä jännitettä. Osa vastaajista arveli tilaisuuden liittyneen Konferenssikeskuksen Avoimeen Akatemiaan.